Šport > Košarka
896 ogledov

Začenja se glasovanje za Dončića in tekmece

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Kako lahko oddate glas za Luko Dončića, Gorana Dragiča in Vlatka Čančarja?

Luka Dončić je v minuli sezoni prejel več kot štiri milijone glasov navijačev za tekmo All-Star, več od njega sta jih dobila le LeBron James in Giannis Antetokounmpo. Če bi šteli le glasovi navijačev, bi že v svoji prvi sezoni v ligi NBA zaigral med največjimi zvezdniki, a glasovanje ljubiteljev košarke prinaša le 50 odstotkov možnosti izbire. Drugo polovico določijo glasovi košarkarjev in izbranih novinarjev, kjer pa se je slovenski zvezdnik slabše odrezal.

Če so navijači Dončića uvrstili na drugo mesto med 'visokimi igralci' na Zahodu, so ga novinarji postavili na šesto, košarkarji lige pa na osmo. Izračun za takratnega 19-letnika je tako znašal 2x2 (ker glasovi navijačev štejejo dvojno) + 8 + 6, kar znese skupno 18. Vse to so delili s 4 (2 x glasovi navijačev, po 1x igralcev in novinarjev) in dobili rezultat 4,5. Paul George in Anthony Davis, ki sta se uvrstila pred Dončića, sta na koncu imela rezultat 4 (16/4), a ker imajo prednost mnenje navijačev, je bil v prvo peterko uvrščen George.

Dončiću bi tako za uvrstitev v prvo peterico zadoščalo, če bi ga tako igralci kot novinarji uvrstili mesto višje, ali pa, če bi košarkarji delili mnenje s predstavniki medijev in bi ga postavili na šesto mesto. Z izkupičkom npr. 2(x2)+6+6/4 bi tudi on prišel namreč do končnega izida 4, ker pa je bil bolj všeč navijačem, bi bil med prvo peterico.

Na voljo je nato ostalo še sedem mest, te določijo trenerji, a tudi tu takratni novinec ni dobil podpore ter se je moral zadovoljiti z igranjem na tekmi novincev.

Luka Dončić Treniral Šport Takšno je stanje Luke Dončića

Od danes dalje (po 17. uri) lahko popravite 'krivico' in znova glasujete za Dončića ter tudi Gorana Dragića, ki je leta 2018 sicer postal prvi Slovenec z nastopom na tekmi vseh zvezd. Navijači lahko glasujejo na štirih različnih platformah: na spletni strani NBA.com, na aplikaciji NBA App, na Google Assistantu in - še najbolj preprosto - na Googlu, kjer se vam bo npr. ob vpisu gesla Luka Dončić takoj pojavila povezava do glasovnice, s katero lahko Ljubljančanu pomagate na All-Star.

Komentarjev 3
  • techtoju 16:07 25.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • pondrighrepp 15:42 25.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • caudecli 13:20 25.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice