Šport > Košarka
2331 ogledov

Zgodovinski trenutek za Slovenca, Dončić čestital med prvimi

denver nuggets Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkarski reprezentant je sinoči vpisal prve točke v ligi NBA.

Dvaindvajsetletni Vlatko Čančar je 22. decembra dočakal svoj prvi koš v ligi NBA. Poleti je iz Španije prestopil v Denver Nuggets, nato pa po nekaj tekmah lige NBA, ki si jih je ogledal s klopi, moral na kaljenje v nižjo ligo.

luka dončić Realnost Šport Dallas na robu obupa: "Luka, če to bereš, prosim, vrni se!"

Tam je prepričal vodstvu Denverja in se po dobrem mesecu vrnil v prvo ekipo. Sinoči je v Los Angelesu v igro vstopil dve minuti pred koncem tekme, ko je njegovo moštvo vodilo s 123:102.

Čančar se je v statistiko najprej zapisal z zgrešenim metom, nato s skokom v napadu, slabo minuto pred koncem pa je dobil še priložnost za prve točke. Stopil je na črto prostih metov in zadel oba poskusa. Med prvimi mu je po twitterju čestital Luka Dončić. Bravo @CancarVlatko je podkrepil s štirimi emoji bicepsov.

dallas mavericks jalen brunson Velika drama Šport Dallasu se je pošteno kolcalo po Dončiću

Los Angeles Lakers so proti Denverju doživeli tretji zaporedni poraz. Toliko so jih zbrali v prvih sedemindvajsetih tekmah. Zaradi lažje poškodbe mišice je manjkal prvi zvezdnik LeBron James, ki pa naj bi stisnil zobe za težko pričakovani mestni dvoboj z Clippers, ki sinoči prav tako izgubili in nastopili brez glavnega igralca Kawhija Leonarda.

rick carlisle Novo o stanju Šport Trener o Dončiću: "To napišite na lastno odgovornost."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.