Šport > Košarka
1064 ogledov

Dallasu se je pošteno kolcalo po Dončiću

dallas mavericks jalen brunson Profimedia
Teksačani so zapravili tako rekoč dobljeno tekmo v Torontu, kjer so v nekem trenutku vodili že za 30 točk.

Dallas Mavericks so morali na gostovanju priznati premoč aktualnim prvakom lige NBA Toronto Raptors (110:107). Teksačani so bili sicer odlično na poti do zmage, saj so v tretji četrtini vodili že za 30 točk, a je raptorjem v zadnjih minutah uspel veliki preobrat.

Najboljši košarkar na tekmi je bil domači zvezdnik Kyle Lowry, ki je 32 točkam dodal osem skokov in deset podaj. Chris Boucher je dosegel 21, Rondae Hollis-Jefferson pa 18 točk. 

Pri Dallasu so bili strelsko najbolj razpoloženi Jalen Brunson (21), Kristaps Porzingis (19), ki je prispeval še 12 skokov, Dwight Powell (17), Tim Hardaway Jr. (16) in Dorian Finney-Smith (14), vendar dobro kroženje žoge tokrat ni zadostovalo za uspeh.

Dallas z izkupičkom 19-10 ostaja peti na zahodu, Toronto (21-8) pa četrti na vzhodu.

Košarkarji Toronta so prvo četrtino dobili s tremi točkami razlike, nato pa je bilo v nadaljevanju vse v znamenju Dallasu. Ob polčasu so gostje vodili za devet, dobri dve minuti pred koncem tretje četrtine pa celo za 30 točk.

Branilci naslova so se pred začetkom zadnjega dela tekme približali na 23.

Kljub velikemu zaostanku in zdesetkani klopi se niso predali in v zadnji četrtini na krilih razpoloženega Lowryja vztrajno topili razliko. Dallasova obramba je vse bolj popuščala, v napadu pa ni bilo junaka, ki bi znal prevzeti odgovornost, kot to običajno naredi Luka Dončić. Ko je Hollis-Jefferson ob zaostanku Toronta s 96:97 zadel oba prosta meta, je dvorana Scotiabank Arena eksplodirala od navdušenja.

Domači so si nato priigrali manjšo prednost, a se je Dallas v zadnji minuti spet približal na točko (105:106). Porzingis je nato zadel oba prosta meta, a so domači vrnili z zabijanjem (108:107). Dallas je imel še zadnjo priložnost za zmago, vendar je bil met Jalena Brunsona prekratek, končni izid pa je s črte za proste mete postavil Chris Boucher.

Toronto je zmagal po zaslugi zadnje četrtine, katero je dobil z izidom 47:21.

Teksačani bodo naslednjo tekmo odigrali v četrtek, 26. decembra, ko bodo v American Airlines Centru gostovali San Antonio Spurs. 

Po navedbah novinarja ESPN-a Tim MacMahona je v ekipi prisotnega tudi nekaj optimizma, da bi proti ostrogam prvič po poškodbi desnega gležnja zaigral tudi Dončić.

Slovenski organizator igre je po poškodbi na obračunu z Miami Heat, ki ga je Dallas izgubil, izpustil štiri zaporedne tekme, Dallas pa je ob njegovi odsotnosti zabeležil 50-odstotni izkupiček (2-2).

Dončić se bo po navedbah EPSN-a udeležil torkovega treninga, vendar bo njegova aktivnost še vedno nekoliko omejena. "Status za četrtkovo domačo tekmo s Spursi bo bržkone znan šele na dan tekme, vendar je nekaj optimizma, da se bo vrnil," je zapisal MacMahon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice