Šport > Košarka
9689 ogledov

Dallas na robu obupa: "Luka, če to bereš, prosim, vrni se!"

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Navijači košarkarskega moštva Dallas Mavericks težko čakajo vrnitev Luke Dončića.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je zaradi poškodbe desnega gležnja manjkal še na četrti zaporedni tekmi.

Košarkarji Dallasa so sinoči izgubili proti aktualnim prvakom lige NBA Toronto Raptors (110:107), čeprav so dve minuti pred koncem tretje četrtine vodili celo za 30 točk. 

dallas mavericks jalen brunson Velika drama Šport Dallasu se je pošteno kolcalo po Dončiću

Telički so ob Dončićevi odsotnosti zabeležili 50-odstotni izkupiček (2-2), če pa temu prištejemo še poraz na srečanju z Miami Heat, na katerem je najboljši novinec pretekle sezone že v uvodnih minutah odšepal z igrišča, pa imajo v tem zanje nehvaležnem obdobju celo negativno statistiko (2-3).

Dallas bi na sinočnjem gostovanju v Toronto krvavo potreboval Dončića, saj v trenutkih, ko se je tekma lomila, niso imeli prave rešitve v napadu. Za nameček se je pri domčaih razigral še Kyle Lowry, ki je v zadnji četrtini dosegel kar 20 od skupno 32 točk, piko na i pa je dodala razmeroma kratka klop Toronta, saj so domači rezervisti povsem zasenčili gostujoče. Dallas je v zadnji četrtini izigubil kar sedem žog in zadel le pet od 18 metov iz igre.

Zadnje moštvo, ki je nadoknadilo 30 točk zaostanka, je bilo Sacramento, kalifornijska ekipa je 21. decembra 2009 na tovrsten način ukanila Chicago.

Vzdušje po tekmi je bilo med navijači Dallasa precej klavrno, številni med njimi pa so na družbenih omrežjih pozivali k čim hitrejši vrnitvi prvega zvezdnika.

"En teden brez Luke Dončića in že trpim," je zapisal nek razočarani podpornik moštva, drugi pa je dodal: "Luka Dončić, če to bereš, moj bog, prosim, vrni se. Naveličan sem že, da ne premagujemo vseh po vrsti."

"Luka, povrni nam vero v šport v Dallasu," se je glasil še eden v poplavi zapisov. "Mavs so zapravili 30 točk prednosti. Pogrešam te, Luka Dončić."

Navijačem bi se lahko želja uresničila že 26. decembra, ko bodo v American Airlines Centru gostovali San Antonio Spurs. Dallas bo odločitev o Dončićevi udeležbi bržkone sporočil na dan tekme.

Komentarjev 5
  • vamide 06:27 24.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • tiobrigom 03:57 24.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • lirlantren 01:27 24.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice