Šport > Košarka
5785 ogledov

Poškodovani Dončić končno sam spregovoril o stanju

luka dončić Profimedia
Slovenski košarkar je prvič po poškodbi spregovoril o počutju in časovnem okvirju njegove vrnitve.

Doslej je o stanju Luke Dončića, ki okreva po poškodbi gležnja, katerega je načel na obračunu z Miami Heat, nato pa izpustil štiri tekme ter s klopi prisostvoval polovičnemu uspehu moštva (2-2), govoril samo trener Rick Carlisle, po torkovem treningu Dallasa pa je z ameriškimi novinarji prvič spregovoril tudi osrednji akter.

Luka Dončić All-Star Šport Začenja se glasovanje za Dončića in tekmece

"Počutim se dobro," so bile prve besede iz ust 20-letnega zvezdnika, ki se je poškodoval pred 11 dnevi na srečanju z vročico Gorana Dragića. Odtlej je izpustil štiri tekme, na katerih je bil Dallas polovično uspešen (2-2).

"Marsikaj sem moral postoriti. Skrbimo za to, da bo vse v redu. Bomo videli, kako bom napredoval in če bom v četrtek pripravljen na igro," je dodal Dončić.

Navijači Dallasa so v torek zvečer prejeli predčasno božično darilo, potem ko so iz moštva sporočili, da se je Dončić udeležil rednega treninga, ki je minil brez težav, s soigralci pa se je potil polnih 90 minut.

"Danes je oddelal celoten trening. Vse je potekalo dobro, Luka je sodeloval pri vseh vajah. Stanje se iz dneva v dan izboljšuje. Ne vem, kako bo v četrtek, a zagotovo bo še bolje kot danes. Bomo videli, kako se bo počutil v sredo," je dejal Carlisle.

tim hardaway Vrača trenerju Šport Dončićev soigralec odločno: "To je navadno s*anje!"

Kljub dobrim obetom v Dallasu ne želijo prehitevati dogodkov, saj imajo letos velike načrte. Pred začetkom sezone je bil glavni cilj vrnitev v končnico, nato pa so se apetiti povečali, saj so Dončić in druščina premagovali tudi favorite za naslov, kot sta denimo Milwaukee Bucks na vzhodu oziroma Los Angeles Lakers na zahodu.

Dallas Mavericks (19-10) - L1
VS.
San Antonio Spurs (12-17) - W1

Košarkarji Dallasa ob Dončićevi odsotnosti niso razočarali, prej nasprotno, pokazali so, da so lahko konkurenčni tudi brez prvega zvezdnika. Vodilno vlogo je po pričakovanjih prevzel Kristaps Porzingis, izkazala pa sta se tudi Jalen Brunson in Tim Hardaway Jr. Piko na i so dodali rezervisti, ki so že od samega začetka sezone močno orožje teksaškega moštva. 

V štirih tekmah je Dallas zabeležil dve zmagi in dva poraza, kaj kmalu pa bi bil izkupiček lahko celo 75-odstoten, če bi telički znali ubraniti 30 točk prednosti na zadnji tekmi proti Toronto Raptors.

dallas mavericks jalen brunson Velika drama Šport Dallasu se je pošteno kolcalo po Dončiću

"Dobro so igrali. Imamo odlično ekipo. Za nami so težke tekme. Res so bili dobri. Rad bi se čim prej vrnil na igrišče. Zelo sem tekmovalen," je povedal Dončić in dodal, da se veseli ponovnega sodelovanja s Porzingisom.

"Že pred poškodbo sva imela dobro kemijo. Odličen košarkar je. Počuti se vedno bolje. Vesel sem zanj."

Komentarjev 3
  • epabli 06:17 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • preqnitem 03:47 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • irteopa 01:17 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks