Šport > Košarka
1250 ogledov

Poglejte, kako je Dragić Miami potegnil iz zosa

goran dragić Profimedia
Mirna roka Gorana Dragića je Miamiju prinesla 23. zmago v sezoni (23-8).

Miami Heat je s košem Gorana Dragića sedem sekund pred koncem premagal Indiano Pacers (113:112). Gostje so imeli sicer na voljo zadnji napad na tekmi, a je Aaron Holiday zgrešil in zmaga je ostala doma.

goran dragić NBA Šport Dragić mož odločitve v zadnjih sekundah

"Zašli smo v težave. Vedno je tako, kadar igramo z Indiano. Žoga ni hotela skozi obroč. Uspela sta nam dva pomembna napadalna skoka, nato pa bum! Žiga je pristala v mojih rokah in zadel sem odprti met," je po tekmi povedal Dragić.

"To je naša mentaliteta, del našega DNK. Včasih met ne steče in se je treba boriti, igrati dobro v obrambi in zaključevati skoke v napadu," je dodal slovenski košarkar. 

O obrambni strategiji v zadnjih sekundah je Dragić povedal: "Komunikacija je ključ. Treba je ostati med igralcem in košem, odigrati čvrsto in ne narediti osebne napake."

luka dončić trening Luka Dončić Šport V Dallasu se jim je odvalil kamen od srca

Ena od odlik Miamija v letošnji sezoni je uspešno zaključevanje tesnih tekem, kar Dragić pripisuje predvsem dobri obrambi in obilici samozavesti. "Obramba je ključ. Verjamemo, da lahko ustavimo kogarkoli, v napadu pa imamo kopico igralcev, ki znajo zadeti," še pravi 33-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice