Šport > Košarka
2208 ogledov

To se ni zgodilo že 70 let

Spencer Dinwiddie Profimedia
Slaba predstava favorizirane ekipe.

V ligi NBA sta se v noči iz četrtka na petek pomerili tudi ekipi Brooklyn Nets in New York Knicks, dvoboj pa je ob katastrofalni igri domačih Mrežic postregel s statističnim podatkom, ki se ni zgodil že 70 let. Favorizirani gostitelji so klonili z izidom 82:94, premagala jih je ekipa, ki je v celotni sezoni sicer zbrala le sedem zmag.

Nets so na tekmi zadeli le osem metov za dve točki, zgrešili so jih 20. Od uvedbe omejitve napadov na 24 sekund leta 1954 ter tudi od uvedbe meta za tri točke leta 1979 se to še ni zgodilo. Zadnji takšen dogodek, ko je ena izmed ekip zadela manj metov za dve točki, se je zgodil leta 1950.

Takrat so se pomerili Lakers in Pistons, obe ekipi sta zadeli po štirikrat, košarkarji iz Fort Wayna, franšiza se je kasneje preselila v Detroit, pa so zmagali z rezultatom 19:18. Fort Wayne Pistons se pred sedmimi desetletji namreč niso želeli nadigravati s takrat zelo močnimi Minneapolis Lakers, zato so žogo držali v svojih rokah. Ker takrat še ni obstajalo pravilo o časovni omejitvi, so posamezni igralci žogo držali tudi po tri minute v svojih rokah.

Ko so povedli Jezerniki, ti so se kasneje preselili v Los Angeles, so sprejeli taktiko tekmecev, saj so vodili. A devet sekund pred koncem tekme so izgubili žogo in sledil je odločilni koš Pistons. Pri poražencih je prvi pravi zvezdnik NBA lige George Mikan dosegel 15 od 18 košev.

Ta tekma je precej prispevala k uvedbi časovno omejenega napada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice