Šport > Košarka
597 ogledov

Dragić mož odločitve v zadnjih sekundah

goran dragić Profimedia
Slovenski organizator igre je dosegel odločilni točki za zmago Miamija nad Indiano.

Košarkarji Miamija so v severnoameriški ligi NBA zabeležili novo zmago. Tokrat so tesno s 113:112 premagali ekipo Indiana Pacers, odločilni koš pa je šest sekund pred koncem zadel nekdanji kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić. Ljubljančan je sicer v 29 minutah dosegel 14 točk in temu dodal še šest podaj in tri skoke.

Najprej sta met za zmago zgrešila Jimmy Butler in Kendrick Nunn, a so domači obakrat dobili skok v napadu, na koncu pa je bil mož odločitve za 14. domačo zmago Miamija Dragić.

Miami je Indiano popolnoma nadigral v skoku, ki ga je dobil s 56:34.

Najboljši strelec domačih je bil sicer z 20 točkami Jimmy Butler, Bam Adebayo je dodal 18 točk in kar 15 skokov, vključno z zadnjim na tekmi, ki je Dragiću zagotovil met za zmago.

Do priložnosti za zmago so sicer ob koncu tekme prišli tudi gostje, a je bil Aaron Holiday nenatančen.

Miami bo novo zmago na domačem parketu lovil že v noči na nedeljo, ko bo gostil Philadelphio 76ers. V noči na nedeljo po slovenskem času bo na delu znova tudi Luka Dončić, ki bo z Dallas Mavericks gostoval pri Golden State Warriors.

Philadelphia je tokrat tesno s 97:98 izgubila na gostovanju pri Orlando Magic, Golden State, za katere je 31 točk in šest podaj dosegel D'Angelo Russell, pa je s 105:96 na domačem parketu ugnal Phoenix Suns.

Vodilno moštvo vzhoda Milwaukee Bucks je tudi brez Giannisa Antetokounmpa brez težav s 112:86 ugnalo Atlanto Hawks. To je bil deveti zaporedni poraz Atlante, pri kateri si je Trae Young zvil desni gleženj.

Petič zaporedoma pa so zmagali košarkarji Boston Celtics, tokrat so s 129:117 premagali Cleveland Cavaliers, 34 točk je za zmago prispeval Jaylen Brown; Oklahoma City Thunder pa je do zmage s 104:102 nad Charlotte Hornets prišla po podaljšku.

Liga NBA, izidi:

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 129:117
Charlotte Hornets - Oklahoma City Thunder 102:104 (podaljšek)
Orlando Magic - Philadelphia 76ers 98:97
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 86:112
Miami Heat - Indiana Pacers 113:112
(Goran Dragič je v 29:24 minute dosegel 14 točk, 6 podaj in 3 skoke za Miami)
Golden State Warriors - Phoenix Suns 105:96

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice