Šport > Košarka
6555 ogledov

Atlanta v šoku, Young "posnemal" Dončića

Reševalni pas/Twitter Young si je tako kot Dončić poškodoval desni gleženj.
Ameriški košarkarski zvezdnik je odšepal z igrišča med obračunom z najboljšo ekipo v vzhodni konferenci.

Atlanta Hawks je utrpela velik udarec na srečanju z Milwaukee Bucks, na katerem je moral de minut pred izrekom polčasa zaradi poškodbe desnega gležnja igrišče predčasno zapustiti prvi strelec moštva Trae Young.

goran dragić Bum! Šport Poglejte, kako je Dragić Miami potegnil iz zosa

Večni rival Luke Dončića, s katerim sta bila ob vstopu v ligo NBA udeležena v menjavo med Dallasom in Atlanto, nato pa sta vse do zadnjega bila bitko za priznanje novinec leta, bo zagotovo izpustil sobotno tekmo s Chicago Bulls, medtem ko časovni okvir njegove vrnitev za zdaj ostaja uganka.

trae young | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Young je za Atlanto enako nepogrešljiv kot Dončić za Dallas, saj v povprečju dosega kar 29,0 točke, 4,4 skoka in 8,5 podaje ob 44-odstotnem metu iz igre in 37-odstotnem metu za tri.

Pri 21 letih se je uveljavil kot eden najboljših košarkarjev v ligi NBA, njegova odsotnost pa bo pomenila velik zalogaj za trenerja Atlante Lloyda Pierca, ki bo moral pošteno prevetriti strategijo moštva.

Nekaj podobnega je nedavno doletelo tudi trenerja Dallasa Ricka Carlisla, ki se je moral znajti brez Dončića, potem ko je ta izpustil štiri tekme prav tako zaradi poškodbe desnega gležnja.

luka dončić trening Luka Dončić Šport V Dallasu se jim je odvalil kamen od srca

Prav Dončić je bil med prvimi, ki je tekmecu zaželel čim hitrejše okrevanje. Na twitterju je namreč njegovemu imenu dodal simbole sklenjenih rok in mu tako sporočil, da je v njegovih mislih.

Prve informacije o stanju Younga so sicer dokaj spodbudne. Pregled z rentgenom ni pokazal hujših poškodb, Američan pa je že napovedal, da bo v prihodnjih dneh zagrizel v delo.

"Garal bom, da se čim prej vrnem. Tako sem naredil tudi prejšnjič in tokrat ne bo nič drugače," je navijačem sporočil 21-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.