Šport > Košarka
1574 ogledov

Jordan je izbral najboljšo peterko

Michael Jordan Profimedia
Svojo peterko je izbral tudi najboljši vseh časov.

Michael Jordan je za mnoge najboljši košarkar v zgodovini tega športa. V svoji karieri je osvojil šest naslovov NBA prvaka s Chicago Bulls, petkrat je bil izbran za najkoristnejšega igralca sezone, šestkrat je bil najboljši posameznik finala lige NBA. Štirinajskrat je zaigral na All-Star tekmah, enajskrat je bil izbran v peterko lige, enkrat je bil tudi najboljši obrambni košarkar sezone. Osvojil je tudi dve olimpijski zlati kolajni, prvo leta 1984 na domačih olimpijskih igrah, drugo leta 1992 kot član originalnega Dream Teama v Barceloni. V Hiši slavnih je od leta 2009.

Zdaj je tudi Mr. Air (Gospod Zrak, nadimek je dobil zaradi svoje skočnosti, op.p.) izbral najboljšo peterko. "Lahko govorim le o tistih s katerimi sem igral. Zato bom tudi izbral le košarkarje iz moje ere," je dejal Jordan, ki so ga leta 1984 Biki iz Chicaga izbrali kot tretjega na naboru.

V idealno peterko je uvrstil organizatorja igre Los Angeles Lakers Magica Johnsona, na dvojko je postavil sebe, na pozicijo krila pa svojega soigralca Scottieja Pippna. Peterko zaključujeta še en član Jezernikov James Worthy, centersko pozicijo pa je Jordan oddal Hakeemu Olajuwonu. Nigerijec, kasneje je z ameriško izbrano vrsto osvojil zlato na OI v Atlanti 1996, je v ligo NBA sicer prišel v istem letu kot MJ, bil je prvi pick na draftu.

Earvin 'Magic' Johnson

Michael Jordan:

Scottie Pippen:

James Worthy:

Hakeem Olajuwon:

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice