Šport > Košarka
669 ogledov

Legenda s solzami v očeh odstopila s položaja

magic johnson Epa
Legendarni košarkar, ki je v Los Angeles zvabil LeBrona James, je šokiral navijače košarkarskega moštva iz mesta angelov.

Po novi sezoni za pozabo je sloviti Magic Johnson presenetil ljubitelje severnoameriške košarke in odstopil z mesta vodje košarkarskih operacij pri nekdanjih šestnajstkratnih prvakih lige NBA Los Angeles Lakers.

Johnson, ki je za ekipo iz mesta angelov igral od leta 1979 do 1991 in v tem času postal eden najboljših košarkarjev na svetu, je bil pred dvema letoma predstavljen kot tisti mož, ki bo jezernike popeljal na pota stare slave.

Prav Magicu so pripisovali največ zaslug, da so se jezerniki pred začetkom sezone okrepili s slovitim LeBronom Jamesom. A so Lakers, kljub kraljevski pomoči, še šesto sezono zaporedoma ostali brez končnice.

"To je težka odločitev. Preden sem prišel sem, sem jokal," je povedal čustveni Johnson, ki je tudi vpričo novinarjev komaj zadrževal sole. "Tudi zdaj mi gre na jok. Težko je, ko imaš tako rad to organizacijo," je dodal. "Rad bi se spet zabaval. Rad bi spet počel stvari, ki sem jih počel pred to službo," je povzel razloge za svoj odstop.

Magic Johnson je petkratni prvak in trikratni MVP lige NBA ter še vedno velja za najboljšega organizatorja igre vseh časov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice