Šport > Košarka
2618 ogledov

Jordan s temi besedami 'ubil' Curryja

Print Screen
Dvakratni MVP lige NBA si po mnenju največjega košarkarja vseh časov še ne zasluži mesta v hramu slavnih.

Steph Curry, zvezdnik Golden State Warriors, je najbolje plačani košarkar v ligi NBA in eden največjih košarkarskih zvezdnikov na svetu. V desetletni kariero je osvojil tri šampionske prstane in dva MVP naslova.

Je šestkratni udeleženec All-Star tekme, triktatni član najboljše peterke in prvi strelec sezone 2016. Istega leta je bil najboljši tudi po številu ukradenih žogih in se pridružil elitnemu klubu 50-40-90, v katerem je le osem košarkarjev. Curry je prav tako dobro na poti, da postane najboljši izvajalec trojk v NBA zgodovini.

A vse to ni dovolj, da bi si po mnenju Michaela Jordana, ki je splošno priznan kot največji košarkar vseh časov, zaslužil mesto v košarkarski hiši slavnih.

stephen curry | Avtor: Epa Epa
Jordan je gostoval v oddaji Today, kjer mu je Craig Melvin zastavil vprašanje, ali bi spremenil sestavo peterko, katero je označil za nepremagljivo peterko, ko je pred šestimi leti promoviral košarkarsko igro NBA 2K14.

Nekdanji zvezdnik Chicago Bulls in Washington Wizards, ki je v karieri osvojil šest naslovov prvaka, je na seznam poleg sebe imenoval Hakeema Olajuwona, Magica Johnsona, Scottieja Pippna in Jamesa Worthyja.

Čeprav je odtlej minilo že šest let, se njegovo mnenje v tem času ni spremenilo, tako da na njegovem seznamu še vedno ni prostora za Currya, LeBrona Jamesa, Jamesa Hardna ali katerega drugega aktualnega zvezdnika. 

"Igral sem proti vsem fantom, ki so na mojem seznamu. Izbral bi tiste igralce, ki jih poznam," je dejal 56-letnik.

"Torej Steph Curry ne sme biti užaljen, ko bo gledal tole?" je Jordana vprašal novinar.

"Upam, da ne. Kljub temu je odličen košarkar. Vendar še ne sodi v hišo slavnih," je nagajivo pripomnil eden največjih športnih zvezdnikov vseh časov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice