Šport > Košarka
4105 ogledov

Zbogom, legenda! Poslednje slovo od Kobeja in Gigi vas bo ganilo do solz

Vanessa Bryant Profimedia
Legendarni košarkar Kobe Bryant in njegova hčerka Gianna sta 26. januarja tragično preminila v helikopterski nesreči, 24. februarja pa se je svet od njiju dokončno poslovil s čustveno proslavo.

V ponedeljek 24. februarja je bilo v Staples Centru na sporedu poslednje slovo od Kobeja Bryanta in njegove hčerke Gianne, ki sta s še sedmerico ljudi tragično preminila v helikopterski nesreči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#2, #24, #20 years as a Laker and the amount of years Kob and I were together ❤️❤️💜💛

A post shared by Vanessa Bryant 🦋 (@vanessabryant) on

V hramu legendarne ekipe Los Angeles Lakers pa ni bilo na sporedu tipično slovo, pač pa je bila organizirana čustvena "Proslava življenja", katero je vodil znani voditelj pogovornih oddaj ter veliki Kobejev prijatelj, Jimmy Kimmel.

Jordanove solze ganile svet

Na prireditvi se je zbralo okoli 20.000 ljudi, med drugim so slovesu prisostovali številni slavni, ki jih ni bilo sram pustiti solzo ob številnih čustvenih trenutkih. Med drugim so solze največjega vseh časov, Michaela Jordana ganile vse prisotne:

"Imeti v življenju Kobeja, je bilo, kot bi imel mlajšega brata. Saj veste, oni vam stikajo po omari, kradejo igračke, so naporni. Tako me je tudi Kobe znal klicati ob dveh, treh zjutraj. Da bi se pogovarjala o košarki, spraševal me je o delu nog, preigravanju, trikih. Želel je biti najboljši košarkar, kar je lahko, jaz pa sem mu želel biti najboljši starejši brat, kar sem lahko," je z obrazom mokrim od solz spregovoril Jordan.

"On se je znal približati na oseben način, četudi je znal biti naporen, je iz vas izvlekel najboljše. Pred nekaj meseci mi je sporočil, da uči hčer nekakšne nove trike, pa me je vprašal, o čem sem razmišljal, ko sem pri 12 treniral košarko. Odgovoril sem mu, da sem takrat treniral baseball. Nato mi je ob dveh zjutraj odpisal, da umira od smeha."

"Ko je umrl Kobe Bryant, je umrl tudi del mene. Toda živel bom z mislijo, da sem imel mlajšega brata ter da sem mu poizkušal pomagati, kolikor sem le lahko. Brat, počivaj v miru," je zaključil Jordan.

Veliki "sovražnik" nasmejal dvorano

Nato je na oder stopil Shaquille O'Neal, s katerim sta tekom življenja imela epske prepire, a sta se na koncu pobotala ter se poslovila kot velikanska prijatelja.

Shaq je svoj čustveni govor začinil s šalo, s katero je nasmejal 20.000 prisotnih gledalcev:

"Kobe, obljubljam, da bom tvoj hčerke učil vseh tvojih potez. Obenem pa ti obljubljam, da jih ne bom učil svojega načina prostih metov."

Vanessa: "Dragi, poskrbi za Gigi!"

Sama proslava se je sicer začela s polurno zamudo, ko je na oder stopila Beyonce: "Tu sem, ker ljubim Kobeja," je izjavila glasbena diva ter zapela dve pesmi v čast legendarnega košarkarja, nato pa so sledili izseki iz Kobejeve kariere, katero so spremljali pesem "Memories" ter znamenite izjave pokojnega košarkarskega velikana:

"Vsi dnevi, ko se vam ni dalo, ampak ste se prisilili, vsa jutra, ko ste zgodaj vstali, vse noči, ko ste ostali budni. To so resnično vaše sanje. Ni pomemben cilj, temveč pot!"

Vodenje proslave je nato v svoje roke vzel Jimmy Kimmel, ki je zajokal že ob prvih besedah, ko je našteval vse tragično preminule v nesreči. Nato je Kimmel na oder poklical Kobejevo ženo Vanesso, katero je dvorana počastila s stoječim aplavzom.

"Spregovorila bom o obeh, ampak najprej o svoji deklici. Bila je 'očkova punčka', toda ljubila me je. Vsako jutro in večer bi me poljubila. Bila je samozavestna, odlična športnica. V šoli je celo dečkom pokazala, kako se igra košarko. Bila je tako prijetna in ljubka, vedno je skrbela, da je družina skupaj ter da smo vsi dobro. Vedno je želela le najboljše za nas. Govorila je mandarinski in španski jezik, imela je odlične ocene," je spregovorila o svoji hčerki Vanessa Bryant, nato pa se je posvetila svojemu možu:

"Na njega nisem gledala kot na slavnega košarkarja, temveč kot na svojega moža ter najboljšega prijatelja. Vedno ga je skrbelo, kje sem, če me ni bilo od prve minute njegove tekme na mojem mestu ob igrišču. Oboževal je trening z Gigi. Govoril je, da ima sijajen pregled igre. Na žalost, njene sestre ne bodo imele te priložnosti. Toda one ga še vedno kličejo 'Dada'.

"Vedno sva govorila, da želiva biti 'kul' stara starša. On bi zagotovo bil odličen dedek. Toda sedaj ne bo mogel svojih hčera popeljati niti do oltarja," se je zlomila Vanessa.

"Bil je najboljši možni mož. Ljubil me je bolj, kot si lahko zamislim. Ne vem, kako sem si zaslužila človeka, kot je Kobe. Vedno je bil pozoren na najine obletnice, skrbel je za otroke."

"Bog je vedel, da ne bi mogla biti na Zemlji eden brez drugega, pa je vzel k sebi oba. Dragi, poskrbi za Gigi, jaz bom za ostale. Ljubimo vaju oba, večno vaju bomo pogrešali. Mama," je zaključila Vanessa.

Taurasi: "Angeli nikoli ne umrejo"

Po Kobejevi ženi je na oder stopila ženska, katero je Bryant sam poimenoval "Bela mamba", izjemna košarkarica Diana Taurasi: "Vsak trening zaključim na Kobejev način. Vsi smo podedovali to njegovo strast, katero je očitno podedovala tudi Gigi. Kobe, Gianna je imela srce angela, angeli pa nikoli ne umrejo"

Na odru se je nato pojavil še ena izjemna igralka Sabrina Ionescu, ki je priznala: "Še vedno mu pišem sporočila, kot je on meni po vsaki tekmi. Nazadnje sem mu napisala: 'Pogrešam te. Počivaj v miru'. Nikoli nisem dobila odgovor, toda občutek imam, kot bi bil še vedno tu. Kot da bo vsak trenutek vzel v roke mobitel in mi odgovoril."

Alicia Keys | Avtor: Profimedia Profimedia

Na odru se je pojavila tudi slovita Alicia Keys, ki je na klavir zaigrala najljubšo skladbo Kobeja in Gigi, "Mesečevo sonato" Ludwiga van Beethovena. Nato sta sledila govora Jordana in O'Neala ter nastop Christine Aguilere, preden se je zavrtel z Oskarjem nagrajeni Kobejev kratki animirani film, Draga Košarka.

Celotna proslava se je zaključila s pesmijo Franka Sinatre "Unforgettable".

Kobe Bryant s sestrama Na dan slovesa Šport Kobejevi sestri prvič v javnosti spregovorili o bratovi tragediji Kobe Bryant Magazin Kobe Bryant: Kobejev pilot ni bil nepopisan list Gilbert Arenas in Kobe Bryant Našel smisel Šport NBA legenda bo izpolnila veliko Kobejevo željo Kobe in Vanessa Bryant "Povej mu" Šport Kobejeva žena s srce parajočim sporočilom za Valentinovo Kobe Bryant Kobe jih ni dočakal Šport Bryantova žena objavila video prvih korakov najmlajše hčerke: "Oči ima kot očka"
Komentarjev 1
  • Avatar Nassilenka
    Nassilenka 00:49 25.februar 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

Sorodne novice