Šport > Košarka
2155 ogledov

Jordanov napad ga je šokiral: "Nikoli ni bil sovražen do mene."

jordan thomas Reševalni pas/Twitter
Michael Jordan tudi po treh desetletjih ne skriva nenaklonjenosti do Isiaha Thomasa. Občutki so nedvomno obojestranski, čeprav je nekdanji košarkar Detroita nekajkrat poskušal zgladiti njun odnos.

Največji košarkar vseh časov Michael Jordan je v četrtem delu izjemno priljubljenega dokumentarnega filma The Last Dance odkrito povedal, kaj si misli o Isiahu Thomasu, nekdanjemu zvezdniku Detroit Pistons, s katerim sta se od leta 1988 do 1991 kar štirikrat pomerila v končnici. 

Več o rivalstvu med obema košarkarjema si lahko preberete TUKAJ.

Chicago Bulls so po treh zaporednih porazih na svoj račun prišli leta 1991, ko so z metlo prek Detroita napredovali v veliki finale in kasneje osvojili svoj prvi naslov. Obračun se je v zgodovino zapisal po tem, da poraženi košarkarji Detroita po koncu niso želeli čestitati zmagovalcem, kar je postalo del NBA folklore.

michael jordan Ne bo pozabil Šport Jordan po 30 letih: "Ne boste me prepričali, da ni bil kreten!"

Thomas je vrsto let upravičeval predčasen odhod z igrišča z argumentom, da jim Biki niso izkazali dovolj spoštovanja. Vztrajal je, da odločitve ne obžaluje in se zaradi nje nima namena opravičevati, je pa priznal, da je bila njihova poteza nešportna in da bi, če bi imel priložnost vse skupaj ponoviti, bržkone ravnal drugače.

Precej bolj kljubovalen odnos ima še danes njegov takratni soigralec v Detroitu Bill Laimbeer"Zakaj bi karkoli obžaloval? Vseeno mi je, kaj o meni govorijo mediji. Če bi obžaloval, bi bil navadna zguba, še zlasti takrat," je za ESPN povedal Laimbeer, znan kot eden najbolj 'umazanih' igralcev v vsej NBA zgodovini.

Stare zamere niso pozabljene

Sovraštvo med košarkarji obeh moštev je prisotno še danes, kar potrjuje tudi Jordanova zadnja izjava. "To je eno navadno sranje. Ne glede na to, kaj Isiah govori danes, vemo, da to ne drži. Imel je dovolj časa za razmislek, odziv javnosti pa je spremenil njegov pogled. Lahko mi kažete, kar hočete, ne boste me prepričali, da ni bil kreten," je dejal.

michael jordan | Avtor: Profimedia Profimedia

Thomasa je njegov odziv presenetil. "Večkrat sva bila skupaj v javnosti, pogovarjala sva se in celo skupaj večerjala. Mojemu sinu je podaril copate in drese. Srečevala sva se na javnih dogodkih, vendar nikoli nisem čutil nobene sovražnosti z njegove strani. Vedno je bilo zelo prijazen do mene in moje družine. Presenečen sem bil nad njegovimi besedami, morda so ga ujeli v napačnem trenutku," je diplomatsko povedal dvakratni prvak lige NBA.

isiah thomas | Avtor: Epa Epa

"Dream Team" še vedno boli

Thomas je z nešportnim rivalstvom z Jordanom očrnil svoj ugled, za nameček pa je ostal še brez mesta v ameriškem sanjskem moštvu ('Dream Team') na OI leta 1992 v Barceloni. "Menim, da sem si zaslužil mesto v ekipi, vendar nisem bil del tistega moštva. To me je prizadelo. Če je bila to posledica čustvene reakcije, zaradi katere mu nisem segel v roko, sem danes še bolj razočaran kot takrat, ko nisem bil izbran," je komentiral Thomas. 

Čeprav Jordan tega ni nikoli priznal, je splošno znano, da je Thomas izvisel prav zaradi njegovega ultimata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.