Šport > Košarka
4053 ogledov

Soigralec besen na Jordana: "Zakaj govori o tem? Zakaj zdaj?"

michael jordan Profimedia
Michael Jordan je z odmevnim razkritjem škandaloznega početja, v katerega so bili vpleteni skoraji vsi takratni košarkarji Chicago Bulls, izzval bes nekdanjega soigralca.

Dokumentarni film The Last Dance je trenutno najbolj vroča tema v svetu športa. Na dan prihajajo številne skrivnosti in zanimivosti o dinastiji Chicago Bulls, ki je pod vodstvom Michaela Jordana kraljevala v 90. letih prejšnjega stoletja.

Istočasno na dan prihajajo tudi informacije, za katere si marsikdo želi, da bi javnosti ostale skrite. To velja še posebej za zasedbo Chicago Bulls iz sezone 1984/1985, kateri se je kot tretji izbor drafta pridružil tedaj še relativno neznani Michael Jordan.

Prav Jordan je poskrbel za eno najodmevnejših zgodb o čikaški franšizi, kar je močno ujezilo Craiga Hodgesa, nekdanjega bika, ki je za Chicago igral od leta 1988 do 1992. V tem času je z Jordanom osvojil dva šampionska prstana.

Čeprav Hodges ni bil del moštva, ki se je znašlo na tapeti zaradi Jordanovega razkritja, meni, da je Michael z izjavami prekršil nenapisana pravila.

michael jordan Panika Šport Misterij Jordanovih oči vznemirja, navijači v skrbeh

Za kaj sploh gre?

Jordan je v enem izmed številnih  intervjujev razkril, da je bila ekipa Chicago Bulls ob njegovem prihodu v ligo znana kot 'Traveling Cocaine Circus' oziroma, če prevedemo, potujoči kokainski cirkus. Jordan se je o razvadah tedanjih soigralcev lahko prepričal na lastne oči med pripravami pred krstno sezono.

"Bili smo na pripravah, mislim, da je bilo to v Peorii (mesto v Illionoisu, op. a.). Bil sem v hotelu in poskušal sem najti svoje soigralce. Šel sem od vrat do vrat in trkal. Ko sem potrkal na eno od sob, sem zaslišal 'šššš, nekdo je zunaj'. 'Kdo je?' je vprašal globok glas. 'MJ,' sem odvrnil. 'Ah, samo novinec je, nič ne skrbite'. Odprli so vrata in tam je bila skoraj cela ekipa. Priča sem bil stvarem, ki jih nisem videl še nikoli. Tam so bile lajne kokaina, marihuana in dekleta. Takoj sem rekel, da odhajam. Razmišljal sem samo o tem, da bi bil v primeru racije kriv enako kot vsi ostali v tisti sobi. Od takrat naprej sem bil bolj ali manj sam," je razkril Jordan ter v težave spravil celotno generacijo košarkarjev.

Hodges mu je to močno zameril. "Med igralci temu rečemo bratovščina. Gledal sem prvo epizodo in razjezil me je del o kokainskem cirkusu. Razmišljal sem o bratih, ko morajo zdaj to pojasnjevati svojim družinam. Zamislite si, da morate to pojasniti 12-letniku, ki si želi gledati dokumentarec o Michaelu Jordanu," je dejal nekdanji košarkar Chicaga.

Stopil v bran Pippnu in Grantu

Zmotila ga je tudi Jordanova opazka, da je bil Scottie Pippen sebičen, ker je zaradi spora glede podaljšanja pogodbe namerno odlašal z operacijo stopala, nasprotuje pa tudi Jordanovemu mnenju, da je bil nekdanji bik Horace Grant glavni žvižgač pri nastajanju knjige "Jordan Rules", ki je Michaela predstavila v negativni luči. Grant je bil član Chicaga med letoma 1987 in 1994, ekipi pa je pomagal do treh naslovov prvaka.

"Pippen sebičen? Lepo te prosim. Prizadelo me je tudi tisto o Horacu. Michaelu želim sporočiti, da to ni prav. Horace si tega ne zasluži. Če ima Michael informaije o motivu, ki nam niso znane, potem naj prosim pojasni, zakaj je to naredil? Na živce mi gre, da so intervjuvali vse, razen mene," je še dodal Hodges.

Hodges ni bil edini, ki se je glede spornega dogajanja okoli Pippnove pogodbe pred sezono 1997/1998 postavil na stran košarkarja.

"Vsi smo spoštovali Scottieja. Razumeli smo njegovo jezo. Moral bi bilti drugi najbolje plačani igralec v NBA ali vsaj med prvimi petimi. Nihče mu ni zameril, da je šel pod nož. Vedeli smo, da bo v drugem delu sezone spet z nami," je povedal Steve Kerr, nekdanji košarkar Chicaga (1993-1998), danes trener Golden State Warriors.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice