Šport > Nogomet
1045 ogledov

"Messi je hinavec in provokator, ni ne miren ne ljubezniv"

 Jerzy Dudek slovo poslovilna nagrada trofeja Žurnal24 main
Nekdanji zmagovalec lige prvakov nima ravno visokega mnenja o zvezdniku Barcelone.

Nekdanji nogometni vratar Jerzy Dudek se je v svoji biografiji lotil Lionela Messija in Argentinčevega bivšega trenerja pri Barceloni Pepa Guardiole. 

"V dvobojih s Pepejem in Sergiom Ramosom sem videl drugačnega Messija. Izrekel je takšne reči, ki se ne morejo zamisliti za nekoga, ki naj bi bil miren in ljubezniv," je zapisal Poljak.

"Bil je hinavski in provokativen, enako je veljalo za celo ekipo Barcelone pod vodstvom Guardiole. Do popolnosti so znali sprovocirati nasprotnika. To je še zlasti živciralo Joseja Mourinha. Bil je izjemno jezen, če smo z igralci Barcelone menjali drese po derbijih," je še dodal.

Zdaj 47 letni Dudek, ki je bil član Reala med leti 2007 in 2011, zbral pa je 15 nastopov, se je izjasnil tudi o Cristianu Ronaldu: "Je aroganten, a zunaj igrišč normalen fant. Vse je odvisno od tega, kako ga ljudje zaznavajo. Tako kot Raul je egocentričen, izjemno tekmovalen in rojen zmagovalec. Oba sta raje videla, da je njuna ekipa slavila z 2:1, kot pa zmagala s 5:0, a pri tem brez njunih zadetkov."

Poljak je svoje najboljše čase sicer preživel v dresu Liverpoola, za Reds je branil od 2001 do 2007. Zvezdniški trenutek je doživel leta 2005, ko so Angleži po streljanju enajstmetrovk osvojili ligo prvakov, še ob polčasu pa so proti Milanu zaostajali z 0:3.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.