Šport > Nogomet
2313 ogledov

Lewandowski razkril, zakaj Leo in Ronaldo nista med najboljšimi napadalci sveta

robert lewandowski EPA
Lewandowski na svoj seznam najboljših petih napadalcev na svetu ni uvrstil Messija in Ronaldo.

Nogometaš münchenskega Bayerna ter morda celo najboljši napadalec na svetu, Poljak Robert Lewandowski, je v kratkem intervjuju za Bild razkril, katere nogometaše smatra za najboljše napadalce na svetu.

Poljakov izbor pa je presenetil praktično vse nogometne navdušence, saj se med peterico najboljših nista znašla Cristiano Ronaldo in Lionel Messi.

Messi in Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

Najboljša nogometaša zadnjega desetletja (oprosti, Luka Modrić) sicer iz leta v leto rušita številne rekorde po doseženih zadetkih, a svoji karieri vseeno nista začela kot klasična napadalca, temveč krilna napadalca, kar je vplivalo na na Poljakov izbor najboljših klasičnih napadalcev.

"To ni enostavno vprašanje, toda če govorimo o klasičnih napadalcih, tako imenovanih devetkah, klasičnih centerforjih, potem so tu Karim Benzema, Timo Werner, Luis Suarez, Sergio Agüero ter Kylian Mbappe," je svojo lestvico sestavil Lewandowski.

Lewandowski je nato moral odgovoriti še na vprašanje, kaj si misli o mladem Erlingu Brautu Haalandu, ki je letos prav eksplodiral na največji sceni:

Erling Braut Haaland | Avtor: Profimedia Profimedia

"On ima zelo velik potencial ter še veliko časa za napredek. Ne bi rad pritiskal nanj s svojimi izjavami. Toda če bo pridno treniral, bo še boljši, nekega dne zagotovo tudi najboljši napadalec na svetu. Mislim, da bi bilo zanj najboljše, da še kar nekaj časa ostane v Nemčiji, preden se odloči za naslednji korak v karieri," je zaključil Lewandowski.

Lewandowski se je sicer po današnji tekmi z ekipo Union Berlin izenačil prav z Ronaldom in Messijem kot edini nogometaš v 21. stoletju, ki je že v peti zaporedni sezoni dosegel vsaj 40 zadetkov. Prav tako je z današnjim 228. zadetkom postal rekorder med vsemi tujimi nogometaši v zgodovini Bundeslige.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice