Šport > Nogomet
1233 ogledov

Nogometaša z vso silo po Zlati žogi: "To je zaradi narodnosti, moram biti vesel"

zlata žoga podelitev ballon d'or EPA
Izbor za Zlato žogo je ponovno dvignil dosti prahu.

Lionel Messi je postal absolutni rekorder s še šesto Zlato žogo, nagrado za najboljšega nogometaša leta. Z zmago v letu 2019 je prehitel svojega večnega rivala Cristiana Ronalda, ki se je zaenkrat ustavil pri številki pet.

zlata žoga podelitev ballon d'or Zlata žoga Šport Modrić dobil naslednika! Znano, kdo je najboljši na svetu...

Izbira je vsekakor subjektivna, saj za najboljšega glasujejo športni novinarji s celotnega sveta, nikjer ne obstaja kakšna čudežna formula za izračun najboljšega.

Temu primerno imamo po vsaki razglasitvi tudi številne razočarane nogometaše, ki so mnenja, da bi morali biti bolje uvrščeni. Tokrat je med takšnimi tudi sicer pregovorno skromni Poljak Robert Lewandowski, ki so ga novinarji s svojim glasovanjem razglasili za osmega najboljšega nogometaša leta.

Poljski nogometaš in napadalec münchenskega Bayerna je po koncu prireditve pojasnil, da je počaščen z uvrstitvijo med deset najboljših v letu 2019, a je hkrati tudi razložil, zakaj po njegovem ni bil uvrščen celo višje.

Andrej Stare Napaka? Šport Andrej Stare še enkrat več poskrbel za razburjenje Luka Modrić, Lionel Messi Tudi to je možno Šport Barcelono navdušil nogometaš Reala

"Nisem razočaran, sem zelo vesel, da sem lahko tu, v družbi sijajnih nogometašev, ker to je čisto drugačno druženje v primerjavi s tekmami. Zdaj nismo na igrišču, v dresih ter si stojimo na nasprotnih straneh, zdaj smo na gala prireditvi, v oblekah, kjer se lahko družimo," je povedal ze poljsko televizijo ter nadaljeval:

Robert Lewandowski | Avtor: Profimedia Profimedia

"Rezultate glasovanja s tako velikim in raznovrstnim glasujočim telesom je vedno potrebno vzeti z zrnom soli. Zato nisem pričakoval višjega mesta. Verjamem, da bom to, kar sem pokazal v letošnji sezoni, pokazal tudi v prihajajoči. Zato sem miren, nisem razočaran. Ponavljam, srečen sem, da sem sploh tukaj."

"Kaj naj sploh še naredim, da bom višje uvrščen? Moral bom imeti še boljše številke, kot letos. Toda zavedam se, da prihajam iz Poljske ter da moram biti zadovoljen že s tem mestom, ki sem ga sploh lahko letos osvojil," je zaključil Lewandowski, ki je mnenja, da kot poljski nogometaš preprosto nima pravih možnosti v boju z drugimi.

 

Chiellini udaril po Modriću in Realu

 

Za eno izmed bolj kontroverznih potez letošnje podelitve se je odločil Cristiano Ronaldo, ki se podelitve ponovno sploh ni udeležil, še dlje pa je šel njegov moštveni kolega iz Juventusa, Giorgio Chiellini, ki je na polno udaril po sami prireditvi ter predvsem po Realu in Ronaldovem nekdanjem soigralcu ter lanskemu najboljšemu nogometašu na svetu, Luki Modriću.

"Kakšna nagrada je to? Kakšen smisel ima Zlata žoga v rokah Luke Modrića, kar se je zgodilo lani? Nikakršnega! Če so kriterij lovorike, potem bi lani moral nagrado dobiti nekdo iz francoskega tria Antoine Griezmann-Kylian Mbappe-Paul Pogba! Letos pa bi moral nagrado dobiti Virgil van Dijk!" se je po prireditvi "vžgal" Chiellini ter "razkril":

"Zlato žogo so leta 2018 ukradli resnično najboljšemu nogometašu na svetu, Cristianu Ronaldu! Za to je zaslužen Real, ki se je potrudil, da ga zaustavijo pri osvajanju nagrad. Modrić niti v svoji najboljši sezoni ni bil blizu najboljšim na svetu. Letos je bil izbor vsaj malo bolj zanimiv ter tesen."

Lionel Messi Stare Šport Napaka, Messi je le dobil glas tudi iz Slovenije
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice