Šport > Nogomet
4923 ogledov

Pricurljali rezultati glasovanja. Neverjetno, kje je šele pristal Ronaldo!

Lionel Messi Profimedia
Na spletu je pristala fotografija preštetih točk v glasovanju za Zlato žogo.

V ponedeljek se bo v pariškem "Theatre du Chalet" odvila gala slovesnost podelitve "Zlate žoge", katero francoski časopis France Football vsako leto dodeli najboljšima nogometašu in nogometašici leta.

V ožjem izboru za zmago se nahajajo Lionel Messi, Virgil Van Dijk in Cristiano Ronaldo, zdaj pa se je na spletu pojavila fotografija, ki bi morala razbliniti vse dvome. Slavil naj bi izjemni Argentinec, ki je zbral 64 točk več kot Van Dijk, medtem ko je Ronaldo končal šele na četrtem mestu, pred njega pa se je vrinil še Mohamed Salah.

Top 5:

  • Lionel Messi 446
  • Virgil Van Dijk 382
  • Mohamed Salah 179
  • Cristiano Ronaldo 133
  • Sadio Mane 97

Messi (2009, 2010, 2011, 2012, 2015) in Ronaldo (2008, 2013, 2014, 2016, 2017) sta sicer rekorderja s petimi Zlatimi žogami, kot kaže pa bo nizkorasli Argentinec prevzel vodstvo pred Portugalcem. Sledijo jima Francoz Michel Platini ter Nizozemca Johan Cruyff in Marco van Basten s tremi naslovi.

Ronaldo se je že tradicionalno odločil, da se svečane slovesnosti, kjer bi moral priznati premoč drugemu, ne bo udeležil.

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Ronaldo je že napovedal tožbo proti nemški reviji, ki je objavila intervju z domnevno žrtvijo. Epa

Prestižno nagrado je sicer ustanovil novinar France Footballa Ganriel Hanot leta 1956, ko je prosil svoje kolege, da glasujejo za najboljšega nogometaša leta. Prvi zmagovalec je tako postal Stanley Matthews iz Blackpoola.

Novinarji so sprva lahko glasovali le za evropske nogometaše v evropskih klubih, leta 1995 pa so pravilo spremenili ter dovolili glasovanje za neevropske nogometaše, ki si kruh služijo v Evropi. Leta 2007 so podrli še zadnjo barikado ter dovolili, da konkurirajo nogometaši iz celotnega sveta.

Luka Modrić | Avtor: Profimedia Profimedia

Zadnji prejemnik te slovite nagrade je kapetan hrvaške nogometne reprezentance Luka Modrić, ki je lani slavil pred Ronaldom in Francozom Antoinom Griezmannom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice