Šport > Nogomet
4058 ogledov

Legenda: Ronaldo že tri leta ni nikogar preigral

Napoli Manchester City Liga prvakov Fabio Capello EPA
Portugalski velezvezdnik si s svojo potezo ni pridobil novih občudovalcev.

Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo si je po potezi na tekmi z Milanom, ko je po zamenjavi v 55. minuti preprosto zapustil stadion Juventusa še pred koncem tekme, nakopal veliko kritik. Med njimi je bil tudi legendarni italijanski trener Fabio Capello.

"To mi ni bilo všeč, to ni lepo. Šampion moraš biti tudi, ko zapuščaš zelenico," je nekdanji igralec in trener Juventusa ocenil potezo Portugalca, ki ni dočakal konca zadnjih dveh tekem. Proti Milanu ga je zamenjal Paulo Dybala, ki je kasneje dosegel tudi zmagoviti zadetek, med tednom na tekmi lige prvakov pa je po Portugalčevi menjavi ob koncu dvoboja odločilni gol zabil Douglas Costa. "V resnici Cristiano že tri leta ni preigral nobenega igralca. Komentiral sem še tekme La Lige, ko je tekmece puščal za sabo."

"Je velik zmagovalec, najboljši od vseh, a tu sta tudi Dybala in Douglas Costa, ki sta zabila izjemna zadetka. Dybala je v izjemni formi, lahko naredi preobrat, enako velja za Duglasa Costo. Lahko zmagujejo tudi brez Ronalda. Juve se preveč zanaša nanj, čeprav ima odlično ekipo in kakovostne posameznike, ki mu vseeno prinašajo zmage," je še dejal sloviti Capello.

"Bravo, Sarri! Imel je pogum, da ga je zamenjal. Za to je treba biti prava oseba in verjeti, da lahko vsi igralci v kadru naredijo razliko. Cristiano je to počel nekaj časa, toda zdaj tega ne počne. Mora se pobrati, še zlasti na fizični ravni. Nima več hitrosti in dinamike, ki ju je kazal v preteklosti," je za Sky Sport Italia zaključil Capello.

Ronaldo po tekmi ni govoril s predstavniki kluba, ampak se je takoj odpravil na zbor portugalske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice