Šport > Nogomet
2295 ogledov

Nova velikanska zaušnica Juventusovega trenerja Ronaldu?

sarri ronaldo Epa
Zgolj počivanje igralca, ali disciplinski ukrep?

Kljub odlični formi ter kar štirim zadetkom, ki jih je zbral v zadnjih dveh tekmah Portugalske, Cristiana Ronalda ne bo v ekipi za tekmo njegovega Juventusa proti Atalanti Josipa Iličića v Bergamu.

Ronaldo se je po reprezentančni akciji vrnil v Torino, katerega je jezno zapustil, potem ko je bil zamenjan v 55. minuti derbija z Milanom. Na poti v slačilnico je še opsoval trenerja Maurizia Sarrija ter se odpravil naravnost na letališče, še preden se je tekma sploh končala.

Težave Šport Ronaldo psoval trenerja, odvihral v garderobo in odšel pred koncem tekme

Sarri je na tiskovni konferenci po tekmi poizkušal umiriti strasti, da je bil Ronaldo poškodovan in je zato zapustil tekmo, toda že čez nekaj dni je povsem zdrav ter v dobri formi priboril Portugalski nastop na Euru 2020.

ronaldo | Avtor: Epa Epa

Ronaldo je nato napete strasti poizkusil umiriti preko socialnega omrežja, stvari pa bi se ponovno lahko zakuhale po novi drastični Sarrijevi potezi, ki se je odločil, da Portugalec ne bo konkuriral za sobotno tekmo z Atalanto v Bergamu.

sarri ronaldo Po odhodu Šport Ronaldo se je opravičil, a še ne povsem

Sarri ponovno poizkuša vse skupaj pomesti pod preprogo z razlogom, da želi zgolj spočiti Ronalda, ker si ga želi svežega za Juventusov obračun v Ligi prvakov proti Atleticu Madridu našega Jana Oblaka.

Juventus trener je tako priskrbel pojasnilo za Ronaldovo odsotnost, a je resnični motiv vseeno nekoliko vprašljiv, saj je gostovanje v Bergamu eno najtežjih v Serie A, katere sam vrh predstavlja Atalanta, ki se nahaja na 5. mestu v ligi, medetm ko Juventusov najbližji zasledovalecv boju za naslov prvaka Inter preži na vsako napako Bianconerov, za katerimi zaostaja le za točko.

V Ligi prvakov pa je lahko Juventus skorajda povsem miren, saj si je že zagotovil izločilne boje in ima tri točke več od Atletica ter kar sedem od Lokomotive Moskve ter Bayer Leverkusena.

Maurizio Sarri | Avtor: Epa Epa

"99 % lahko potrdim, da Ronalda ne bo v Bergamu. Po vrnitvi s Portugalske nam je pojasnil, da je bil dosti boljši na prvi tekmi, ker je tekom druge začutil določeno bolečino. To ter trenutno mentalno stanje sta težava. Naš cilj pa je Liga prvakov, obenem pa imamo ob gostem urniku težave, da bi istočasno tudi trenirali. Zaradi tega ga 99 % ne bo v Bergamu, ker bo nadaljeval s svojim prigramom treningov," je Ronaldovo situacijo pokomentiral Sarri.

"Ni potrebe po kakršnemkoli pojasnilu. Pa takšne reakcije se ob menjavah dogajajo tudi v amaterskem nogometu. Razumem, da je včasih potrebno pustiti nogometaše, da se 'izpihajo', drugače bi jim celo živlenje moral pojasnjevati stvari," pa je odgovoril na vprašanje, če sta se z Ronaldom pogovorila o situaciji s tekme z Milanom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice