Šport > Nogomet
3642 ogledov

Ronaldo žrtev "nogometne mafije", trdi mama

cristiano ronaldo Epa
Mama Cristiana Ronalda je prepričana, da so se nogometne institucije zarotile proti njenemu sinu.

Cristiano Ronaldo je v svoji karieri pobral kopico najprestižnejših indivudalnih priznanj, v svoji zbirki pa ima tudi pet nagrad za najboljšega nogometaša na svetu (Ballon d'Or) - rekord, ki si ga deli z Lionelom Messijem.

Ronaldo bi si po mnenju njegove mame Dolores Aveiro zaslužil še kakšno zlato žogo več, vendar mu je to preprečila t.i. "nogometna mafija".

Kaj točno je Dolores mislila z izrazom "nogometna mafija", ve le ona, očitno pa se njeni očitki nanašajo na Ronaldovo poreklo.

"Obstaja mafija. To bi bila prava beseda za njih. Ja, obstaja nogometna mafija. Če pogledate, kaj vse se je dogajalo v preteklosti, boste ugotovili, da je to delo mafije. Če bi bil Cristiano Španec ali Anglež, potem ne bi počeli tega, kar počnejo. Ker je Portugalec z Madeire, je pač tako, kot je," je prepričana Dolores.

Izraza "mafija" v navezavi na svojega sina ni uporabila prvič. Po zmagi Luke Modrića v glasovanju za zlato žogo leta 2018 je na Instagramu zapisal: "Na žalost živimo v takšnem svetu, pokvarjenem svetu, kjer vladata mafija in denar."

France Fotball bo letošnjo nagrado podelila 2. decembra. Med 30 kandidati je tudi Ronaldo, manjka pa lanski zmagovalec Modrić.

Ronaldo  je v glasovanju za najboljšega igralca poleg petih zmag vpisal še šest drugih mest (2007, 2009, 2011, 2012, 2015, 2018), od tega je petkrat moral priznati premoč Messiju, enkrat pa Kakáju (2007).
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.