Šport > Nogomet
7498 ogledov

Kronski dokaz, da Messi ne zaupa Griezmannu

Print Screen
Nakup Antoina Griezmanna, za katerega je Barça odštela 120 milijonov evrov, ni prinesel pričakovanega učinka.

Barcelona je doživela novo razočaranje v četrtem krogu skupinskega dela lige prvakov, v katerem je na domačem Camp Nouu remizirala s Slavijo (0:0).

Katalonci sicer ostajajo na vrhu skupine F, a imajo le točko prednosti pred Borussio Dortmund. Aktualni španski prvak prav tako vodi na lestvici domačega prvenstva, čeprav beleži najslabši uvod v sezono v zadnje četrt stoletja.

Na včerajšnji tekmi s Slavijo se je znova izkazalo, da naveza Lionel Messi / Antoine Griezmann ne deluje. Najbolj nazoren prikaz nekompatibilnega napadalnega dvojca se je zgodil v 35. minuti, ko se je Messi v prodoru znašel v boju s tremi nogometaši Slavije, a se kljub temu ni odločil za podajo odkritemu Griezmannu, temveč je raje sprožil iz težkega položaja in zatresel prečko. 

Navijači španskega velikana so vse bolj prepričani, da Messi še vedno ne zaupa nekdanjemu soigralcu Jana Oblaka, ki se težko privaja na novo okolje. Doslej je v 14 tekmah dosegel le štiri zadetke, nedavno pa je se na ligaški tekmi z Valladolidom celo znašel v vlogi rezervista.

Oglasili so se tudi navijači Cristiana Ronalda, ki menijo, da bi si njihov junak s potezi, kakršno je uprizoril Messi, nakopal ostre kritike nogometne javnost.

"Če bi bil Griezmann Suárez, vemo, kaj bi storil Messi," se je glasil eden izmed številnih komentarjev na Argentinčevo nenavadno odločitev, da žoge ne poda nekdanjemu članu Atlética.

Messi je Francozu skozi celotno tekmo podal štiri žoge, v obratni smeri je romala le ena!

Da ni lahko igrati z Messijem, sta na svoji koži v zadnjem obdobju občutila tudi argentinski reprezentant Paulo Dybala in klubski kolega, trenutno na posoji pri Bayernu iz Münchna, Philippe Coutinho.

Zelo nazoren je tudi podatek o številu skupnih izmenjav med Messijem in novo 120-milijonsko okrepitvijo, kar je glede na kvaliteto in vlogi, ki naj bi ju opravljala v konici Barçinega napada, zelo zaskrbljujoč podatek za trenerja Ernesta Valverdeja.

V štirih tekmah v ligi prvakov sta si zvezdnika izmenjala le 18 podaj!

Messi se zelo očitno bolje počuti z navezi Suárezom, s katerim sta si v samo treh tekmah izmenjala 32 žog. Enako velja za Ousmaneja Dembeleja, ki je z Messijem v samo 120 minutah opravil 18 podaj.

Statistika pri tako majhnem vzorcu je seveda lahko zavajajoča, a dejstvo je, da Barceloni primanjkuje kohezije v napadu, kar se že odraža v rezultatih.

Zanimivo je tudi, da sta tako Messi kot Gerard Piqué javno podprla vrnitev Neymarja v Barcelono, medtem ko ob podpisu z Griezmannom ni bilo čutiti prevelikega navdušenja.

Če se bo Francoz tudi na daljši rok izkazal za nekompatibilnega s prvim zvezdnikom ekipe, bi bila lahko njegova prihodnost v Kataloniji pod velikim vprašajem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.