Šport > Nogomet
226 ogledov

Oblak proti Messiju, Griezmann se vrača

Lionel Messi Profimedia
Tokrat na sporedu derbi med Atleticom in Barcelono. Ogledate si ga lahko na televiziji Sport Klub.

V nedeljo bo na sporedu eden izmed največjih derbijev španskega prvenstva, pomerila se bosta Atletico Madrid in Barcelona. Po sobotni zmagi Reala na gostovanju pri Alavesu imajo Katalonci tri točke zaostanka za večnimi rivali, Atletico pa je za mestnim tekmecem zaostaja šest točk. Real je zbral 31 točk, Barcelona s tekmo manj 28, Atletico pa 25.

Jan Oblak in kolegi, ki bodo tokrat igrali pred domačimi gledalci, so doslej zabeležili le en poraz, a jim je višjo uvrstitev na lestvici prepečila kopica neodločenih rezultatov. Težavo prestavlja predvsem napad, saj so colchonerosi na 14 tekmah zabili le 16 zadetkov, v obrambi večjih težav ni, prejeli so jih devet.

Atletico Madrid - Barcelona
Nedelja, 1.12.2019, ob 20:55 na SK1.

Na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih je Atletico uspel zmagati le enkrat, slavili so 10. novembra proti Espanyolu. Madridčani že vse od leta 2010 niso premagali Barcelone, zadnji medsebojni obračun se je končal z zmago seldnje 2:0, zadnji dvoboj na stadionu Wanda Metropolitano pa z 1:1.

Domači imajo veliko težav predvsem s sestavo obrambe, zaradi poškodb so v zadnjem času manjkali Stefan Savić, Šime Vrsaljko in Jose Gimenez. V napadu ne bo Diega Coste.

Jan Oblak | Avtor: Getty Images Getty Images

Barcelona je v zadnjem času uspešnejša, med tednom je s 3:1 premagala dortmundsko Borussio, zadeli so vsi trije veliki aduti katalonskega moštva Lionel Messi, Luis Suarez in Antoine Griezmann, nanizala pa je štiri zmage v vseh tekmovanjih. Katalonci, ki so v tej sezoni že doživeli tri poraze na gostovanjih, so na zadnjih dveh tekmah pri Atleticu osvojili točko.

Prav tako kot Atletico ima Barcelona težave z zdravjem branilcev, poškodovana sta Jordi Alba in Nelson Semedo, na sredini pa bo zaradi suspenza manjkal Sergio Busquets.

Pri Atleticu bodo še zlasti pozorni na Messija, ki niza dobre predstave. "Zdaj sem že nekajkrat igral proti njemu. Mnogo časa se preprosto sprehaja po terenu, nato pa je kar naenkrat na pravem mestu in zabije gol. Res dobro izkorišča prazen prostor. Še preden Barcelona izpelje tri podaje, že ve, kam bo šla žoga. Neverjetno je, kako je pameten. Tudi ko hodi in hodi, moraš biti pozoren nanj. Je najboljši vseh časov. A ne gre le za Messija. Okoli sebe ima izjemne igralce. Lahko greš kar po seznamu igralcev Barcelone... Arthur je naprimer izjemen igralec," je moč tekmeca pred dvobojem občudoval branilec Atletica Kieran Trippier.

Z nekdanjim klubom se bo tokrat prvič srečal Griezmann, ki je Atletico zapustil poleti, kluba pa se nista strinjala z višino odškodnine, ki jo je imel Francoz v odkupni klavzuli. Katalonci so plačali 120 milijonov evrov. Nekdanjega ljubljenca navijačev zagotovo čaka vroč sprejem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice