Šport > Nogomet
2013 ogledov

Tako je Bernabéu reagiral ob vrnitvi osovraženega Garetha Bala

Gareth Bale Rodrygo Real Madrid Profimedia
Reprezentant Walesa je v preteklih dneh dvignil veliko prahu, ob vrnitvi v Španijo se je soočil s srdom navijačev.

Real Madrid je v soboto zvečer gostil letos odlični Real Sociedad in se po zmagi (3:1) na vrhu španske La Lige po točkah spet izenačil z Barcelono.

Na klopi Reala je srečanje začel Gareth Bale. Ljubitelji nogometa ste lahko v preteklih dneh veliko prebrali o dejanju Valižana, ki je razbesnelo navijače "belega baleta".

Bale se je namreč sredi iztekajočega se tedna z izbrano vrsto Walesa po zmagi nad Madžarsko z 2:0 uvrstil na Euro 2020, uspeh pa je proslavil tako, da je skupaj s soigralci poziral z velško zastavo, na kateri je v angleškem jeziku pisalo: "Wales. Golf. Madrid. V tem vrstnem redu".

Citat je bil namenjen Balovim kritikom, ki so hitronogemu Britancu pogosto očitali, da raje kot nogomet igra golf. Bale je bil na tapeti predvsem preteklo poletje, ko je postalo jasno, da ga trener Zinedine Zidane noče v ekipi.

Gareth Bale Z vsemi topovi Šport Gareth Bale v velikih težavah pri Realu

V Madridu Balovo početje seveda ni naletelo na odobravanje. Zidane je Valižana, ob vodstvu Reala z 2:1, v 67. minuti malce presenetljivo poslal v igro namesto Rodryga. 

Reakcija občinstva je bila, potem ko so se poklonili mlademu Brazilcu, pričakovana. Skoraj celoten stadion je silovito žvižgal, številni so v smeri Bala, ki na leto od Reala prejme 17 milijonov evrov, vpili žaljivke.

Vzniknilo je tudi nekaj transparentov. Na enem od njih je bil pomenljiv napis, prav tako v angleščini: "Rodrygo. Viní. Lucas. Bale. V tem vrstnem redu," Šlo je seveda za seznam nogometašev na Balovem igralnem položaju in očitno avtor napisa želi na desnem krilu gledati Rodryga Goesa, Viníciusa Júniorja ali Lucasa Vázqueza, nikakor pa ne nekdanjega člana Tottenhama in Southamptona.

V soboto sta igrala tudi oba ostala glavna pretendenta za naslov. Barcelona je s preobratom v gosteh ugnala zadnjeuvrščeni Leganés (1:2) in zadržala prvo mesto, z enakim številom točk kot Real.

Atlético Madrid je remiziral v Granadi (1:1) in ima tri točke zaostanka za omenjenima velikanoma, z odigrano tekmo več. Jan Oblak je vso tekmo branil vrata Atlética, v prvem polčasu se je izkazal z eno dobro obrambo, poleg tega pa je ustavil še en strel v okvir gola.

Gabriel Barbosa Flamengo River Plate Video Šport Čudež v Limi za brazilsko ekstazo in argentinski obup
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice