Šport > Nogomet
4052 ogledov

Pri Barceloni uradno razhod z zvezdnikom, ta ima v mislih le en klub

ivan rakitić antoine griezmann Epa
Zvezdnik Barcelone bo kmalu zapustil Katalonijo.

Barcelonin športni direktor Eric Abidal je že odpisal hrvaškega reprezentanta Ivana Rakitića. "Rakitić ve, da je prišlo do športne odločitve, ki jo mora razumeti. Je že obveščen, da ni več del naših načrtov," je v pogovoru za Mundo Deportivo dejal nekdanji francoski reprezentant. S tem je uradno potrdil ugibanja, ki so se pojavljala v zadnjih mesecih.

Hrvat bo tako že v januarju izbiral nov klub, za 31-letnega vezista so v preteklosti zanimanje že pokazali pri Milanu, Atletico Madridu, Interju in Manchester Unitedu. A Rakitić naj bi imel le eno željo. Rad bi se namreč pridružil Juventusu.

Že poleti je obstajala realna opcija, da se preseli v Torino, vendar Italijani zanj niso želeli odšteti 35 milijonov evrov, ki jih je zahtevala Barcelona, v zameno so ponujali Federica Bernardeschija, a Katalonci na menjavo niso pristali. Pogajanja so sicer potekala do zadnjih ur prestopnega roka.

Pri Stari dami imajo sicer na sredini igrišča že pravo gnečo, zato bo v primeru Hrvatovega prihoda nekdo moral zapustiti klub, po pisanju italijanskih medijev pa sta najbližje odhodu Sami Khedira in Emre Can. Rakitić bi pri Juventusu zaslužil okoli osem milijonov na leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice