Šport > Nogomet
1635 ogledov

Petarda v mreži Bayerna, nova sramota Barcelone in Manchester Uniteda

Manchester United : Bournemouth Profimedia
2. november 2019 se bo za vedno zapisal v nogometno zgodovino kot dan šokantnih porazov nogometnih velikanov.

Nogometno obarvana sobota 2. novembra se je začela s presenečenjem v Premierligi. Manchester United sicer zadnje čase ne blesti, a verjetno nihče ni pričakoval, da bi ekipa Bournemoutha lahko v 11. krogu angleškega prvenstva premagala sloviti Manchester United.

Toda prav to se je zgodilo. Češnje so slavile z 1:0 ter prekinile niz dobrih rezultatov Rdečih vragov. Ekipa Olea Gunnarja Solskjaerja je bila sicer boljša večji del tekme, a je Joshua King z zadetkom v zadnji minuti prvega polčasa poskrbel za novo slavje Bournemoutha, ki se je zavihtel na 6. mesto na lestvici ter velja za eno najlepših presenečenj sezone.

United je prekinil niz štirih dobrih rezultatov, ko je remiziral z Liverpoolom (1:1) ter zabeležil zmage proti Norwichu (3:1), Partizanu (1:0) ter Chelseaju (2:1). To je bil že četrti letošnji prvenstveni poraz Rdečih vragov, ki ostajajo na osmem mestu na lestivici.

 

Petarda v mreži Bayerna

 

Največji šok vikenda pa je zagotovo doživel bavarski velikan Bayern München, ki je bil na gostovanju v Frankfurtu pri Eintrachtu poražen kar s 5:1, kar je najhujši poraz Bavarcev v domačem prvenstvu po več kot desetih letih!

Ekipa iz Münchna je pred tekmo veljala za velikega favorita, strateg Bavarcev Niko Kovač pa je pred tekmo novinarjem in navijačem obljubljal boljšo predstavo, kot jih je ekipa kazala v zadnjem času.

A vse je šlo po zlu že v 9. minuti po rdečem kartonu Jeroma Boatenga, po katerem se Bayern ni uspel več pobrati. Po zadetkih Filipa Kostića in Djibrila Sowa je Eintracht že v 33. minuti vodil z 2:0, nekaj upanja pa je Bavarcem vlil Robert Lewandowski z zadetkom v 37. minuti. A je bil drugi polčas še dosti slabši, kot prvi.

Manuel Neuer | Avtor: Epa Epa

V 49. minuti se je David Abraham sam znašel na petih metrih in mu ni bilo težko povečati vodstva domačih, v 61. minuti pa je bila usoda Bavarcev dokončno zapečatena, ko je po novi slabi reakciji obrambe Martin Hinteregger zadel za 4:1, medtem ko je petardo v 85. minuti potrdil Goncalo Paciencia. Eintracht je tekmo zaključil s kar 15 udarci, od tega 8 v okvir gola, medtem ko je Bayern zbral vsega 6 udarcev, od tega sta le 2 letela v okvir nasprotnikovih vrat.

Bayern je tako doživel najhujši prvenstveni poraz po več kot desetih letih, ko jih je prav tako s 5:1 premagal takratni prvak Wolfsburg, medtem ko je bavarski velikan nazadnje prejel 5 zadetkov leta 2012 v finalu pokala proti Borussii Dortmund.

 

10-minutni mrk potopil Barcelono

 

Barcelona je po enajstmetrovki Lionela Messija v 38. minuti povedla proti Levanteju in izgledalo je, da se bo vsaj v Primeri sobota odvijala po pričakovanjih, a je Levante z 10-minutnim "blitzkriegom" tekmo obrnil v svojo korist ter slavil s 3:1.

Barcelona je tako v 12. krogu španske Primere po petih zaporednih prvenstvenih zmagah ponovno razočarala. Levante je zabeležil že drugo zmago zapored po slavju nad Real Sociedadom z 2:1.

Barcelona | Avtor: Profimedia Profimedia

Barcelona je bila sicer v prvem polčasu izrazito boljša ekipa, kar je tudi unovčila z vodstvom 1:0 po Messijevem zadetku iz enajstmetrovke. V drugem polčasu pa je sledil potop. Jose Campana je v 61. minuti rezultat izenačil, Borja Mayoral pa je dve minuti kasneje popeljal Levante v vodstvo, medtem ko je končni izid v 68. postavil Nemanja Radoja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice