Šport > Nogomet
578 ogledov

Vroče že pred tekmo

Ole Gunnar Solskjaer
Trener Manchester Uniteda zbodel Liverpool.

Danes ob 17.30 bo na sporedu veliki derbi angleškega nogometa, na Old Traffordu se bosta pomerila Manchester United in Liverpool. Gre za tradicionalno največji obračun v Angliji, ekipi pa sta tokrat pred dvobojem v povsem drugačnem položaju. Liverpool je na osmih prvenstvenih tekmah zabeležil prav toliko zmag, rdeči vragi pa se po seriji slabih izidov trenutno nahajajo šele na 14. mestu, doslej so osvojili le devet točk.

Trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer tokrat ne bo mogel računati na vratarja Davida de Geo in Paula Pogbaja, vseeno pa je pred dvobojem pogumno zbodel velike tekmece. V času, ko so Liverpoolčani evropski klubski prvaki, v Angliji pa zanesljivo vodijo, je Norvežan izjavil, da je United res morda v krizi, a da nov naslov angleškega prvaka 'vsekor ne bo čakal 30 let'. Tri desetletja so namreč minila od zadnje državne lovorike Liverpoola, ta je bil najboljši leta 1989.

"Morda moji igralci ne verjamejo dovolj vase, morda jim manjka nekaj samozavesti. A brez skrbi, vem, da so dovolj dobri. Mi smo Manchester United in šli bomo na vse tri točke. Ne glede na to, ali igramo proti Liverpoolu, Cityju ali nekomu tretjemu," je dejal nekdanji napadalec manchesterskega kluba.

Njegovi izbranci sicer na zmago čakajo že cel mesec, kot zadnji je proti rdečim vragom prav na Old Traffordu z 0:1 klonil Leicester City.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.