Šport > Nogomet
455 ogledov

Neverjetna tekma, Liverpool in Arsenal pripravila spektakel!

Divock Origi Liverpool Reševalni pas/Twitter
V okviru osmine finala angleškega ligaškega pokala je bil odigran fantastičen obračun na Anfieldu.

Sredi tedna so se bili boji za uvrstitev v četrtfinale manj prestižnega od obeh angleških nogometnih pokalnih tekmovanj. O napredovanju v tej fazi tekmovanja odloča le eno srečanje, v primeru neodločenega izida pa so takoj po rednem delu na sporedu enajstmetrovke.

Prav takšen scenarij se je odvil na Anfieldu, kjer pa sta si Liverpool in Arsenal razdelila kar deset zadetkov (5:5)! Ekipi se nista predstavili v najmočnejših postavah, a vseeno pripravili obilo nogometnih užitkov.

Domači so povedli z avtogolom Shkodrana Mustafija, toda do 36. minute je Arsenal izid obrnil na 1:3 v svojo korist, potem ko je enkrat zadel Lucas Torreira, dvakrat pa mladi Brazilec Gabriel Martinelli. Še pred polčasom je z bele točke zaostanek Liverpoola znižal James Milner.

Na začetku nadaljevanja so Londončani spet povedli z dvema goloma razlike, ko je mrežo zatresel Ainsley Maitland-Niles. Sledil je hiter odgovor gostiteljev, Alex Oxlade-Chamberlain in Divock Origi sta do 62. minute rezultat poravnala.

Arsenal je še enrkat povedel, ko je zabil Joseph Willock, toda Origi je s svojim drugim golom v sodnikovem dodatku poskrbel za izenačenje na 5:5 in enajstmetrovke. Edini strel je v četrti seriji zapravil Dani Ceballos.

Napoli Atalanta Video Šport Iličić šokiral velikana in zakuhal vročo kri na slovitem stadionu

Manchester United je v drugem derbiju večera gostoval pri Chelseaju in prišel do zmage (1:2). Sredi prvega polčasa je goste z bele točke v vodstvo popeljal Marcus Rashford. Na začetku drugega polčasa je izenačil Michy Batshuayi, v 73. pa je Rashford še durigč matiral vratarja za lepo zmago.

Že v torek je napredoval Manchester City po zmagi nad Southamptonom (3:1). Everton je bil boljši od Watforda (2:0), Leicester je v gosteh ugnal Burton (1:3), na tujem je zmagal tudi Colchester United (1:3), in sicer pri Crawley Townu. Napredovala je Aston Villa po zmagi nad Wolverhamptonom (2:1), Oxford United je po enajstmetrovkah izločil Sunderland (5:3). 

Carabao Cup, osmina finala:

Liverpool - Arsenal 10:9* (5:5, 2:3)
Chelsea - Manchester United 1:2 (0:1)
Aston Villa - Wolverhampton Warriors 2:1 (1:0)
Burton Albion - Leicester City 1:3 (0:2)
Crawley Town - Colchester United 1:3 (1:1)
Everton - Watford 2:0 (0:0)
Manchester City - Southampton 3:1 (2:0)
Oxford United - Sunderland 5:3* (1:1, 1:0)

* - po streljanju enajstmetrovk

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice