Šport > Nogomet
3397 ogledov

VAR buri duhove na Otoku, Klopp besni: "Imamo problem!"

jurgen klopp Epa
Trener Liverpoola ni bil zadovoljen s potekom tekme angleškega prvenstva na Old Traffordu.

V derbiju devetega kroga Premier Leagus sta se pred več kot 70.000 gledalci na stadionu Old Trafford pomerila Manchester United in Liverpool. Tekma se je končala z neodločenim izidom (1:1). Domače je v 36. minuti v vodstvo popeljal Marcus Rashford, pet minut pred izrekom rednega dela pa je za delitev točk poskrbel Adam Lallana.

Liverpool, vodilna ekipa angleškga prvenstva, ki ima na lestvici šest točk prednosti pred Manchester Cityjem, je zabeležil prvi neodločen izid po petih zaporednih zmagah, medtem ko so rdeči vragi vpisali še tretji remi v zadnjih štirih tekmah.

Nogometaši Manchester Uniteda, ki se po devetih krogih nahajajo šele na 13. mestu prvenstvne lestvice, v domačem prvenstvu niso zmagali že več kot mesec dni.

Nedeljsko tekmo na Old Traffordu je močno zaznamovala uporaba videotehnologije (VAR), nad katero je bil najbolj razočaran gostujoči strateg Jürgen Klopp.

Prepričan je, da so sodniki spregledali očiten prekršek nad Divockom Origijem, kar je neposredno pripomoglo k uvodnemu zadetku rdečih vragov. Kloop je bil po tekmi kritičen do uporabe videotehnologije (VAR) v angleškem nogometu, saj po obstoječih pravilih VAR lahko razveljavi sodniško odločitev, a le če je napaka povsem očitna in nedvoumna. 

Nemec zato meni, da so sodniki pri svojem delu zanašajo na videotehnologijo, vendar ta sploh ne doseže svojega namena. "To je problem, o katerem se moramo pogovoriti. 100-odstotno sem bil prepričan, da bo VAR razveljavil gol Uniteda," je dejal Klopp.

"Sodnik je dovolil, da se je igra nadaljevala, ker se je zanesel na VAR, toda VAR pravi, da situacija ni bila povsem nedvoumna, zato gola ne more biti razveljavljen. To nima nobenega smisla. Povejte mi, kako to ni bil prekršek? Nisem bil jezen, bolj presenečen. Vsi bi se strinjali, da je bil storjen prekršek, vendar VAR pravi, da situacija ni bila čista. Prepričan sem, da bi sodnik Martin Atkison piskal, če ne bi računal na VAR," se je jezil trener Liverpoola.

 | Avtor: Epa Epa

Drugačnega mnenja je bil trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer. "Nobenega prekrška ni bilo. To ni košarka. Sodnik se je zelo dobro odrezal. Dovolil je, da se igra pravi nogomet. Ni bil eden izmed tistih sodnikov, ki prekinjajo tekmo za vsako najmanjšo malenkost," je prepričan Norvežan.

Liverpoolu zaradi remija na Old Traffordu ni uspelo izenačiti rekorda 18 zaporednih ligaških zmag Manchester Cityja.

 

Komentarjev 1
  • Avatar frnazzi
    frnazzi 11:43 21.oktober 2019.

    Z VARom so do fundamenta zjebali fuzbal!!! Če ne drugače pa zato, ker smo prej pizdili le na enega sodnika, zdaj pa kar na dva, ki se poleg vsega nikakor ne moreta uskladiti.

Sorodne novice