Šport > Nogomet
687 ogledov

L'pool strl trdovratni Tottenham, Man Utd zgrešil dve enajstmetrovki

Mohamed Salah Liverpool Tottenham Epa
Nedeljske tekme v angleški Premier League so prinesle obilo razburjenja.

Osrednja tekma nedeljskega sporeda desetega kola Premier League je bila odigrana na Anfieldu, kjer je vodilni Liverpool gostil Tottenham. V ponovitvi finala lanske Lige prvakov so bili uspešnejši domačini (2:1), ki so morali za popoln izkupiček napeti vse sile.

Tottenham je povedel že v prvi minuti, ko je odbito žogo v mrežo pospravil Harry Kane. Liverpool je v nadaljevanju srečanja prevladoval, večkrat se je moral izkazati gostujoči vratar Paulo Gazzaniga. Prvič je klonil v 52. minuti po diagonalnem strelu Jordana Hendersona, drugič pa v 75. minuti, ko je enajstmetrovko po prekršku nad Sadiem Manéjem izkoristil Mohamed Salah.

Liverpool je na vrhu lestvice ohranil šest točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem Manchester Cityjem, ta je v soboto doma odpravil Aston Villo (3:0).

Josip Iličić Atalanta Video Šport "Slovenske" pol ure v Italiji: goli padali kot za stavo!

Manchester United | Avtor: Epa Epa

Pomembno tekmo je v nedeljo igral tudi Manchester United in se po zmagi pri Norwich Cityju (1:3) dvignil v zgornjo polovico lestvice. "Rdeči vragi" so v prvem polčasu zgrešili kar dve najstrožji kazni, neuspešna sta bila Marcus Rashford in Anthony Martial. Oba sta se odkupila s po enim doseženim zadetkom za šele tretjo ligaško zmago Uniteda v letošnji sezoni.

Manchester United je kot prvi klub v Premier League dosegel 2000 golov. Pod mejnik se je na današnji tekmi podpisal Scott McTominay v 21. minuti. Prvi zasledovalec po številu golov je Arsenal, ki jih ima na svojem računu 1860.

Arsenal je gostil mestnega tekmeca Crystal Palace in po zgolj devetih minutah vodil že z 2:0, toda nato izpustil prednost in dopustil izenačenje. V zaključku srečanja je Sokratis Papastathopoulos sicer zabil na prvi pogled zmagoviti zadetek, toda VAR je vse skupaj razveljavil in "topničarji" so se morali sprijazniti z delitvijo plena.

Jan Oblak Video Šport Oblak z večerom čudežnih obramb znova dokazal, zakaj je najboljši

Liverpool ima na vrhu 28 točk, Manchester City je pri 22, Leicester City in Chelsea sta jih zbrala po 20, Arsenal pa 16. Še tri točke manj ima Man United.

NK Domžale Bravo Prva liga TS Šport Domžale vzele mero Bravu, Mura zalila Rudarja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.