Šport > Nogomet
3219 ogledov

"Slovenske" pol ure v Italiji: goli padali kot za stavo!

Josip Iličić Atalanta Epa
Na italijanskih nogometnih zelenicah je bilo nedeljsko popoldne v znamenju slovenskih golov.

Atalanta je v Bergamu pričakala Udinese in srečanje začela slabo, ko je za goste v 12. minuti zadel Stefano Okaka. Toda še pred koncem prvega polčasa je sledil preobrat v režiji Josipa Iličića.

Slovenski reprezentant je v 21. minuti po podaji Martena de Roona izenačil, zadetek so sodniki po dolgem ogledu posnetka naposled priznali. 

V 31. minuti je Iličić po dvojni podaji z Luisom Murielom izsilil prekršek za enajstmetrovko in rdeči karton za branilca Nicholasa Opokuja, z bele točke je bil nato zanesljiv Muriel.

V 43. minuti je Iličić zabil še drugič, ko se je v kazenskem prostoru znašel na pravem mestu in odbito žogo pospravil v mrežo za povišanje prednosti.

Srečanje se je končalo z visoko zmago Atalante (7:1). Iličić je na igrišču ostal do 77. minute, takrat je bil izid 6:1. Atalanta se je z novimi tremi točkami utrdila na tretjem mestu.

Jan Oblak Video Šport Oblak z večerom čudežnih obramb znova dokazal, zakaj je najboljši

Jasmin Kurtić Spal | Avtor: Epa Epa

V Ferrari Spal gosti favorizirani Napoli, slednji je v deveti minuti povedel z golom Arkadiusza Milika. Veselje Neapeljčanov je trajalo le sedem minut, po povratni podaji Gabriela Strefezze je namreč z lepo odmerjenim zaključkom izenačil slovenski reprezentant Jasmin Kurtić.

Izkazalo se je, da je Kurtić, ki je igral do 77. minute, postavil tudi končni rezultat obračuna in tako svojemu moštvu zagotovil pomembno točko v boju za obstanek.

padalec Sassuolo Inter Foto/Video Šport Tekmo Interja prekinil nepričakovan gost, Handanović gledal v nejeveri

Že v soboto je vodilni Juventus nepričakovano oddal dve točki na gostovanju pri ekipi Žana Majerja - Lecceju (1:1). Tega pa ni izkoristil drugouvrščeni Inter s Samirjem Handanovićem, ki je doma igral neodločeno s Parmo (2:2).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice