Šport > Nogomet
244 ogledov

Velik boj za vrh Serie A pripadel belo-črnim

Paulo Dybala Profimedia
Juventus je prevzel vodstvo na lestvici..

Derby d'italia, gre za dvoboj med Interjem in Juventusom, je imel tokrat še večji vložek, pomerili sta se namreč vodilni ekipi Serie A. Inter, ta je tokrat tudi gostil srečanje, je pred sedmim kolom nanizal šest zmag in tako vknjižil maksimalnih 18 točk, Juventus pa je bil pred dvobojem v Milanu prav tako še neporažen s petimi zmagami in enim remijem.

Stara dama iz Torina je sicer povedla že v četrti minuti, ko je Argentinec Paulo Dybala prišel do žoge na levi strani kazenskega prostora in se nenadoma odločil za strel. Žoga je poletela skozi noge branilca Milana Škriniara, to je najverjetneje povzročilo tudi za las zakasnelo reakcijo Samirja Handanovića, in končala v dolgem kotu Slovenčevih vrat.

Kapetan Interja je bil nemočen tudi pet minut kasneje, ko se je Cristiano Ronaldo na robu kazenskega prostor otresel branilcev, nameril in močno udaril po okroglem usnju. To je že švignilo mimo Handanovića, a je zadetek preprečila prečka.

V naslednjih minutah so pobudo prevzeli gostitelji, rahlo premoč pa so okronali po strelu z enajstmetrovke. Po ostrem predložku z desne strani je po oceni sodnikov z roko igral Matthijs de Ligt, njihovo odločitev pa ni spremenilo niti posvetovanje s sobo z VAR-om. Natančen je bil Lautaro Martínez.

Lautaro Martinez | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi nadaljevanje prvega polčasa je bilo živahno, Juve pa je bil ob koncu polčasa boljši tekmec na zelenici. V 41. minuti je Handanović najprej zaustavil nevaren strel Ronalda z roba šestnajsterca, Portugalec je nato še v isti minuti zatresel mrežo Interja, a je posredoval VAR in zadetek belo-ćrnih razveljavil zaradi prepovedanega položaja v katerem se je znašel Dybala.

V prvih minutah drugega dela je igral le Juventus. Handanović se je najprej izkazal z obrambo po strelu Federica Bernardeschija, sledil je projektil Ronalda, ki je končal mimo vrat, 35-letni Slovenec pa je kasneje dobil pe dvoboj ena na ena z Dybalo.

V 69. minuti je naposled zagrozil tudi Inter. Matías Vecino je prišel do strela na dvajsetih metrih, žoga je zadela de Ligta, spremenila smer in končala v vratnici. V naslednji minuti je Handanović na drugi strani še tretjič na tekmi uspešno zaustavil Ronalda.

Deset minut kasneje pa je klonil tudi slovenski vratar. Po lepi akciji skozi sredino je do žoge prišel rezervist Gonzalo Higuain, prišel sam pred Handanovića in ga tudi premagal za 1:2.

Do konca tekme je Wojciech Szczęsny zaustavil Vecina, ki je prišel pred poljskega čuvaja mreže in ga skušal matirati iz bližine.

Serie A, 7. kolo:

Inter : Juventus  1:2 (1:1)
Martinez 18./11-m; Dybala 4., Higuain 80.

Lestvica:
1. Juventus 19
2. Inter 18
3. Atalanta 16
4. Napoli 13
5. Roma 12
6. Lazio 11
7. Cagliari 11
8. Fiorentina 11
9. Torino 10
10. Verona 9
11. Bologna 9
12. Parma 9
13. Milan 9
14. Udinese 7
15. Sassuolo 6
16. Brescia 6
17. Spal 6
18. Lecce 6
19. Genoa 5
20. Sampdoria 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.