Šport > Nogomet
269 ogledov

"Vse, kar veste o nogometu, je laž."

gerard pique Epa
Španski branilec je zaradi odkritega izražanja stališč v preteklosti že večkrat zašel v težave.

Gerard Piqué zna poskrbeti, da se o njem veliko govori in piše. Kot je povedal med gostovanju v televizijski oddaji El Hormiguero, kjer je med drugim govoril o spremembah teniškega Davisovega pokala, pri čemer pomembno vlogo igra njegovo podjetje Kosmos, gre za zavestno odločitev, saj uživa, kadar v ljudeh izzove negativno reakcijo.

žoga, žogica, teniška žogica, tenis Potrjeno Šport Revolucionarna sprememba v tenisu

"V večini primerov se zelo dobro zavedam težav, v katere sem zabredel. S tem se ne obremenjujem, ampak raje uživam," je povedal Piqué in delil svoj pogled na svet profesionalnega nogometa.

"Nogomet je šov. Vse je samo farsa, vse kar preberete, je laž. Stvar je povsem enostavna. Igralci se med seboj odlično razumemo. Kadar se spravim v težave, je to zato, ker sem sam tako želel, da bi vse skupaj malo začinil. Ko sem bil mlajši, so se me kritike bolj dotaknile, zdaj gredo mimo mene," je dodal.

gerard pique | Avtor: Epa Epa

Piqué je polarizirajoča figura v španskem nogometu, predvsem zaradi glasne podpore katalonski neodvisnosti, zaradi česar je bil med opravljanjem reprezentančnih dolžnosti pogosto deležen žvižgov lastnih navijačev.

"Ljudje, ki so proti meni, me samo še bolj motivirajo. Bolje kot igraš, bolj so jezni. Ko sem igral za reprezentanco, so mi pogosto žvižgali, jaz pa sem neznansko užival," je zatrdil 32-letnik 

"Lahko razviješ debelo kožo ali pa dopustiš, da ti pridejo do živega. Z leti se naučiš kritiko relativizirati. V nogometu šteje rezultat. Ko izgubiš, te kritizirajo. Ko zmagaš, te hvalijo, tudi če si igral slabo," je prepričan Piqué.

Ernesto Valverde Barcelona Šport Valverde odhaja, Pep in Xavi izbrano o nasledniku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice