Šport > Nogomet
3901 ogledov

Valverde odhaja, Pep in Xavi izbrano o nasledniku

Marcelo Gallardo Profimedia
Pri Barceloni niso navdušeni nad Ernestom Valverdejem.

Po pisanju številnih medijev Ernesto Valverde ne bo več dolgo trener Barcelone. Ta je ob odsotnosti poškodvanega Lionela Messija neprepričljivo vstopila v novo sezono, Valverdeju pa njegovi nasprotniki zamerijo predvsem dejstvo, da je taktika povsem odvisna od Argentinčevih čarovnij na zelenici, brez njega pa je igra obupna.

Po poročanju argentinskih medijev so se pri Barceoni že začeli s pogovarjati s 43-letnim Marcelom Gallardom, ki je v samo petih letih postal najtrofejnejši trener argentinskega velikana River Plateja. Gallardo, ki si je že kot vezist prislužil legendarni status pri klubu, ki ga zdaj vodi, enako pa mu je uspelo kasneje tudi pri Monacu, je imel uspešno igralsko kariero, s prav vsakim klubom za katerega je nastopal, pa je tudi osvajal lovorike. Pokale je dvigoval še v dresih PSG, DC Uniteda in urugvajskega Nacionala. 

River Plate, Boca Juniors Derbi vseh derbijev Šport Za varnost skrbelo 1.700 policistov, ena oseba umrla

Pri slednjem je pri 35. letih tudi prvič sedel na trenersko klop in že v prvi sezoni postal prvak Urugvaja. Leta 2014 se je vrnil v River Plate, doslej pa je z njim osvojil dva argentinska pokala, dva naslova v Copa Libertadores (južnoameriška liga prvakov, op. p.), tri lovorike v Recopa Sudamericana (južnoameriški superpokal) in eno lovoriko v Copa Sudamericani (drugo po moči južnoameriško klubsko tekmovanje).

Marcelo Gallardo | Avtor: Profimedia Profimedia

Skupno je na klopi kluba iz Buenos Airesa osvojil deset lovorik, postal trener z največ osvojenimi naslovi v kontinentalnih tekmovanjih, hkrati pa se lahko pohvali tudi z nizom zmag proti največjemu rivalu Boci Juniors. Navijači Riverja so ga tako že razglasili za najboljšega trenerja v klubski zgodovini.

O tem, da se pri Barceloni resno zanimajo za argentinskega stratega, veliko pove tudi dejstvo, da sta o njem spregovorili tudi dve klubski legendi. "Spominjam se ga še iz igralskih časov. Na igrišču je moral hitro in veliko razmišljati, kaj bo storil, saj fizično ni bil močan. To je počel odlično. Gallarda imam za izjemno inteligentno osebo, ki si želi igrati takšen nogomet, kot ga imamo radi v Barceloni. Brez dvoma gre za rojenega zmagovalca, ki so mu lovorike usojene," je dejal Xavi Hernandez.

Josep Guardiola je bil precej krajši v izjavi: "Neverjetno je, da on, ki sodi med nekaj najboljših trenerjev na svetu, še ni bil nominiran za takšno nagrado."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice