Šport > Nogomet
491 ogledov

Biser prve ekipe Barcelone bo lahko igral za Španijo

Ansu Fati Profimedia
Eden največjih talentov na svetu je dobil špansko državljanstvo.

Nogometni up Barcelone Ansu Fati bo v prihodnje lahko igral tudi za špansko izbrano vrsto. Kot so danes sporočili na tamkajšnjem zunanjem ministrstvu, so ugodili prošnji za državljanstvo 16-letnega nogometaša, ki je sicer rojen v afriški državi Gvineja Bisao.

Fati se je pri sedmih letih preselil v Španijo, pri desetih pa so ga pri katalonskem velikanu povabili v svojo nogometno akademijo La Masio.

V tej sezoni je pri 16 letih že dokaj stabilen člen prve ekipe Barcelone, avgusta je postal najmlajši igralec Barcelone z zadetkom v španski ligi, v torek pa na tekmi proti Borussii Dortmund še najmlajši nogometaš z nastopom v ligi prvakov. Prejšnji teden je prvič tudi začel v prvi enajsterici, na ligaški tekmi z Valencio se je vpisal med strelce.

Po pridobitvi državljanstva bi lahko za novo domovino Španijo nastopil že na naslednjem velikem tekmovanju, oktobrskem svetovnem prvenstvu do 17 let v Braziliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice