Šport > Nogomet
2878 ogledov

Nemci jezni na sodnike, VAR spet zatajil

Marco Reus BVB Profimedia
Po uvodnem delu skupinskega dela Lige prvakov so se mnogi spotaknili ob delo sodnikov.

V torek so se s tekmami prvega kola začeli boji v skupinah E, F, G in H. V derbiju skupine F je Borussia Dortmund gostila Barcelono, srečanje se je končalo z remijem (0:0).

Samir Handanović Liga prvakov Liga prvakov Šport Vratar reševal Barcelono, poraz prvakov, le remi za Handanovića

Nemci so bili bližje zmagi, pripravili so si nekaj lepih priložnosti, Katalonce je pogosto reševal vratar Marc-André ter Stegen. Slednji se je izkazal tudi sredi drugega polčasa, ko je obranil enajstmetrovko reprezentančnemu kolegu Marcu Reusu.

Po ogledu počasnega posnetka pa je bilo jasno, da bi se morala izvedba najstrožje kazni ponoviti, saj je vratar Barcelone golovo črto zapustil prekmalu in se v trenutku strela preveč približal žogi. Vse je dobro vidno na počasnem posnetku, Nemci pa se sprašujejo, zakaj je bil uveden VAR, če ne posreduje v takšnih primerih.

Petar Stojanović Josip Iličić SLO Liga prvakov Šport V zagrebškem kotlu obračun slovenskih reprezentančnih prijateljev

V torek zvečer je bentil tudi nekdanji trener Dortmundčanov, sedaj pa strateg Liverpoola - Jürgen Klopp. Njegovo moštvo je klonilo na gostovanju pri Napoliju (2:0), Italijani pa so vodilni gol dosegli iz enajstmetrovke v 82. minuti, slednjo je izsilil José María Callejón.

Callejon Napoli Liverpool | Avtor: PrtSc PrtSc

Klopp je prepričan, da prekrška ni bilo. "Mislim, da so vsi videli, da se je (Callejón, op. a.) vrgel, že preden je bil kontakt," je po srečanju dejal nemški trener na klopi evropskih prvakov.

V sredo zvečer bo na sporedu še preostalih osem tekem prvega kola, tudi s tremi Slovenci. Petar Stojanović in Josip Iličić se bosta udarila med seboj na srečanju zagrebškega Dinama in Atalante, medtem ko se bo Jan Oblak z madridskim Atléticom meril proti Juventusu.

jan oblak Jan Oblak Šport Atlético si lahko oddahne
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice