Šport > Nogomet
1333 ogledov

Grozen debi De Ligta, Juventus zapravil vodstvo 3:0, rešil ga je avtogol

Kalidou Koulibaly Profimedia
Za nami je vsekakor poslastica začetka nogometne sezone. V nori tekmi je Juventus povedel s 3:0, zapravil prednost ter na koncu slavil po bizarnem avtogolu v sodniškem podaljšku.

Beseda shrljivka ni dovolj močna, da bi opisala derbi 2. kola Serie A, v katerem sta se pomerila prvak Juventus in podprvak Napoli. Tekmo, ki ni bila za tiste s šibkim srcem, je na koncu dobila Stara dama, kljub temu da je zapravila vodstvo s 3:0, saj je za 4:3 za Juventus poskrbel kar branilec Napolija Kalidou Koulibaly s spektakularnim avtogolom v 91. minuti.

Juventus je tako zabeležil že drugo zmago in zasedel vrh lestvice, medtem ko je Napoli zahvaljujoč svoji katastrofalni obrambi, ki je v prvih dveh tekmah prejela že neverjetnih 7 zadetkov (Napoli : Fiorentina 4:3 op.p.) ostal pri treh točkah.

Stara dama pa je do zmage prišla dosti težje, kot je sprva izgledalo, saj je v 62. minuti vodila že s 3:0 in tekma je delovala odločena. Juventus je sicer povedel že v 16. minuti, ko je po zgolj minuti igre na svojem debiju zadel bočni branilec Danilo, ki je po petnajstih minutah igre zamenjal poškodovanega Mattio De Sciglija.

V 19. minuti je Juventus po prekrasni akciji celotne ekipe že podvojil svoje vodstvo. Akcija se je začela na Juventusovi polovici, vanjo je bilo vpletenih kar sedem nogometašev, za smetano na torti pa je poskrbel Gonzalo Higuain, ki je najprej zlomil in osmešil Koulibalyja, nato pa si žogo rahlo dvignil ter jo s polvolejem zabil v mrežo.

Gostje so bili lahko celo zadovoljni, da so ob koncu prvega polčasa zaostajali le za dva zadetka, saj jih je kar nekajkrat moral reševati vratar Alex Meret, ki pa je bil nemočen v 62. minuti ob prvem zadetku v sezoni Cristiana Ronalda.

Nato pa se je Napoli dvignil kot feniks iz pepela, ob tem pa je imel veliko pomoč največje Juventusove letošnje okrepitve, Matthijsa de Ligta, ki je na igrišču izgledal povsem izgubljeno ter je bil glavni krivec za zadetke Kostasa Manolasa, Hirvinga Lozana ter Giovannija Di Lorenza.

Matthijs De Ligt | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda v še večjega tragičnega junaka od de Ligta se je spremnil Koulibaly, ko je po predložku s prostega strela želel očistiti situacijo, a je žogo tako nespretno zadel, da jo je v stilu najboljših napadalcev zabil v sam zgornji kot nemočnega vratarja, ki je žogo lahko pospremil le z obupanim pogledom. Bil je to neverjeten zaključek še bolj neverjetne tekme, o kateri se bo še dolgo govorilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice