Šport > Nogomet
30110 ogledov

Groza v San Sebastiánu: Jan Oblak obležal brez zavesti!

Jan Oblak Sociedad Atletico PrtSc
Pri posredovanju jo je slovenski vratar grdo skupil in zapustil zelenico.

V četrtem kolu španske La Lige je Atlético Madrid gostoval pri moštvu Real Sociedad v San Sebastiánu. Po prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, zato pa se je v 25. minuti izkazal Jan Oblak po strelu Mikela Oyarzabala.

Slovenija Poljska Stožice Euro 2020 Fifa 20 Šport Tako dober je! Janu Oblaku se je vrhunsko poklonila tudi slavna video igra!

V 58. minuti so domači vendarle povedli, s pomočjo odboja od branilca je zadel Martin Ødegaard. Le tri minute kasneje je bil Sociedad spet v priložnosti, odbito žogo iz rok Oblaka je v mrežo potisnil Nacho Monreal za 2:0.

Monreal je ob strelu s peto desne noge nehote zadel Oblaka v glavo in Škofjeločan je za nekaj trenutkov ostal brez zavesti. Zdravstveno osebje mu je hitro pomagalo in po nekaj srhljivih minutah se je Oblak le usedel.

Kot je bilo moč spoznati iz njegovih kretenj, slovenski vratar kljub hudem udarcu ni hotel zapustiti igrišča. To je storil šele na prigovarjanje soigralcev, namesto njega je med vratnici stopil Antonio Adán. 

Oblak je z zelenice odkorakal v 65. minuti, brez pomoči, ob glasnem aplavzu celotnega občinstva na stadionu Anoeta.

Srečanje se je končalo s porazom Atlética (2:0), slednji je imel do tega tedna kot edini v ligi maksimalen izkupiček. Od ostalih pretendentov za naslov je Barcelona doma gladko odpravila Valencio (5:2), Real Madrid pa je bil boljši do Levanteja (3:2).

Komentarjev 2
  • Janez Janezz 08:44 15.september 2019.

    Čim prej se vrni na zelenice, Slovenija diha s teboj. Srečno!

Sorodne novice