Šport > Nogomet
1521 ogledov

Popadale čeljusti ob čarovniji Oblakovega soigralca

joao felix Epa
Novopečeni član Atlética je ob krstnem nastopu ponižal kar tri branilce Getafeja.

Atlético Madrid je v prvem krogu elitnega španskega prvenstva pre več kot 55.000 gledalci na stadionu Wanda Metropolitano premagal Getafe (1:0). Edini zadetek na tekmi je v 23. minuti srečanja dosegel Alvaro Morata.

Slovenski vratar Jan Oblak je odigral celo tekmo.

Za najbolj razburljiv prizor srečanja je poskrbel portugalski čudežni deček Joao Felix, ki naj bi v Madridu zapolnil vrzel po odhodu Antoina Griezmanna.

Madridčani so za prestop nekdanjega nogometaša Benfice plačali zajetnih 126 milijonov evrov, kar je tretja najvišja odškodnina v zgodovini nogometne tržnice.

Felix je že ob krstnem nastopu nakazal, da investicija Atlética ni bila zgrešena. Po sprejemu žoge daleč na svoji polovici, približno 70 metrov od gola, je najprej s podajo med nogami osmešil prvega branilca, nato se je otresel drugega in si v dvoboju s tretjim pripravil dovolj prostora za predložek, a so gostje napad zaustavili s prekrškom za enajstmetrovko. 

19-letnik je prikazal izjemne sposobnosti preigravanja, hitrost in ravnotežje. Odlična akcija je sicer ostala neizkoriščena, z bele točke je bil neuspešen Morata.

Felix je v 66. minuti odšepal z igrišča z bolečinami v nogi, vendar naj ne bi utrpel hujše poškodbe, statistika njegovega krstnega nastopa pa kaže na to, da je Atlético z nakupom zadel v polno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice