Šport > Nogomet
8715 ogledov

Oblak v silovitem trčenju "zlomil" zvezdnika Reala

Print Screen Pri Realu se zaradi številnih poškodb počasi prižigajo alarmi.
Slovenski reprezentančni vratar je pripomogel k novim preglavicam madridskega Reala.

Trener Real Madrida Zinedine Zidane ima v teh dneh kar nekaj razlogov za skrb. Ob neprepričljivih prdstavah njegovega moštva na pripravljalnih tekmah imajo v kraljevem klubu tudi ogromno težav s poškodbami.

Gareth Bale Zadnja tekma Šport Bale odhaja, pri 1:7 se je porogljivo nasmehnil Zidanu

Real se je v soboto na stadionu MetLife v New Jerseyju pomeril z Atléticom in izgubil s 3:7. Kot da boleč poraz proti mestnemu temmecu še ne bi bil dovolj, jo je na srečanju grdo skupil 21-letni srbski napadalec Luka Jović, ki se je poškodoval v trčenju s slovenskim vratarjem Janom Oblakom.

Jović, za katerega je Real odštel kar 60 milijonov evrov, je v 24. minuti utrpel poškodbo levega gležnja, po večminutnem zdravniškem posredovanju pa je moral zapustiti zelenico, kjer ga je zamenjal Karim Benzema.

O resnosti poškodbe je prezgodaj ugibati, saj mora nogometaš najprej opraviti vse zdravniške preiskave, a napovedi niso najboljše. Po pričakovanjih bo 21-letnik skoraj zagotovo izpustil začetek sezone.

Jan Oblak Video Šport Oblak sodeloval pri katastrofi Reala, že ob polčasu 5:0

Čvrsti Oblak je tako nenamerno še poglobil krizo mestnega rivala, ki se sooča z vse daljšim seznamom poškodovanih nogometašev. Poleg Jovića so na njem še Brahim Diaz (koleno), Marco Asensio (sprednje križne vezi) in Ferland Mendy (stegenska mišica). Slednji bo nedvomno izpustil začetek prihajajoče sezone, medtem ko bi bil Asensio lahko odsoten tudi celo leto.

Real je na treh pripravljalnih tekmah vpisal dva poraza in remi. Najprej je moral priznati premoč Bayern Münchnu (1:3), nato je remiziral z Arsenalom (2:2), v soboto pa se je ponižal proti Atléticu (3:7).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.