Šport > Nogomet
901 ogledov

Oblak se je poslovil od Hrvata, Lyonov kapetan se seli

Nikola Kalinić Epa
Poletna nogometna tržnica je v polnem razmahu.

Trener madridskega nogometnega velikana Atlética Diego Simeone v prihodnje ne bo več računal na hrvaškega napadalca Nikolo Kalinića. Enaintridesetletnik se namreč ni znašel na seznamu kluba slovenskega reprezentanta Jana Oblaka za ameriško turnejo.

Joseph Tidd Foto/Video Šport Ta zgodba vam bo stopila srce

Kalinić je v Madridu preživel le eno sezono. V špansko prestolnico je prišel iz Fiorentine za 15 milijonov evrov. V zadnji sezoni je v vseh tekmovanjih za Atlético zbral 24 nastopov in dosegel štiri gole.

Po poročanju španskih medijev se za Kalinića zanimajo angleški West Ham ter turška velikana Fenerbahçe in Galatasaray.

Jan Oblak LP Veliko ime Šport Jan Oblak dobiva zvezdniško pomoč pri varovanju mreže

Francoski nogometni reprezentant Nabil Fekir se je za 20 milijonov evrov iz francoskega Lyona preselil v španski Real Betis. Zdaj že nekdanji kapetan Lyona je podpisal pogodbo do leta 2023. Betis bo za 26-letnika plačal še nekaj bonusov, odškodnina bo tako narasla do 30 milijonov evrov.

Fekir je bil eden najboljših vezistov francoskega prvenstva v zadnjih letih in član francoske reprezentance na mundialu v Rusiji 2018, ki je osvojila svetovni naslov. Lani je bil tik pred prestopom v angleški Liverpool. Lyon je zapustil eno leto pred iztekom pogodbe.

V dresu Lyona je odigral 193 tekem in zbral 69 golov ter 46 podaj. Za Francijo je na 21 tekmah dosegel dva gola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.