Šport > Nogomet
5165 ogledov

Oblak šokiral mladega navijača in ga spravil v jok

1/4
Print Screen
Slovenski reprezentančni vratar je velik ljubljenec navijačev madridskega Atlética.

Jan Oblak se v teh dneh z Atléticom, s katerim je nedavno podaljšal pogodbo do leta 2023, mudi na pripravah za prihajajočo sezono.

Lansko so varovanci Diega Simeoneja končali na drugem mestu La Lige z 11 točkami zaostanka za Barço oziroma osmimi prednosti pred Realom. V Ligi prvakov so iz skupinskega dela napredovali v izločilne boje, kjer so v osmini finala izpadli proti Juventusu.

Nogometaši Atlética so med pripravami deležni številčne navijaške podpore, med najbolj obleganimi pa je seveda slovenski vratar, ki se je med deljenjem avtogramov izkazal z velikodušno gesto.

Pred klubskim avtobusom ga je namreč pričakal mladi navijač, ki je zanj izdelal prav poseben transparent. Oblak je prebral vsebino zapisa in fantu ob huronskem navdušenju zbranih navijačev podaril svoj dres.

Mladi navijač, ki takšnega odziva bržčas ni pričakoval, je bil v sedmih nebesih. Skočil je v objem očetu in od sreče zajokal na njegov rami. Nekaj trenutkov kasneje je z darilom poziral pred fotografskimi objektivi.

Resnično zelo lepa gesta Škofjeločana, ki v tem trenutku status najboljšega vratarja na svetu. Njegova tržna vrednost je ocenjena na 100 milijonov evrov, kar je največ med vsemi vratarji in celo več od vrednosti Cristiana Ronalda (90 milijonov evrov).

Oblak se je Atléticu pridružil leta 2014 in z njim doslej osvojil tri lovorike. Štirikratni dobitnik priznanja Zamora za najboljšega vratarja v La Ligi bo v prihajajoči sezoni napadal že peto zaporedno lovoriko, kar doslej ni uspelo še nobenega vratarju v 90-letni zgodovini te prestižne nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.