Šport > Nogomet
48 ogledov

Real naslovu pomahal v slovo

cristiano ronaldo EPA
Real Madrid ima po remiju z Málago (1:1) debelih devet točk zaostanka za vodilno Barcelono. Zinedine Zidane kljub temu vztraja, da liga še ni odločena.

Real Madrid se je na tekmi z Málago bržkone poslovil od naslova državnega prvaka, potem ko je v 25. krogu iztržil le točko in zaostanek za vodilno Barcelono povečal na devet točk.

Samo enemu klubu v zgodovini španskega nogometa je uspelo nadoknaditi razliko devetih točk, in sicer Barçi v sezoni 1998/1999.

Real je igral z oslabljeno zasedbo, saj so manjkali Gareth Bale, Pepe in Karim Benzema, v kadru pa ni bilo niti kaznovanega Raphaela Varaneja.

Tragični junak tekme je bil Cristiano Ronaldo, ki je v 33. minuti zadel za vodstvo kraljevega kluba, tri minute kasneje pa je imel priložnost, da z bele točke zapečati usodo Málage, vendar je Idriss Carlos Kameni njegov strel ubranil.

V 66. minuti tekme je za izenačenje poskrbel Raúl Albentosa, ki je prišel do neoviranega strela in z desnico premagal Keylorja Navasa za končnih 1:1. 

''Morda mislite, da je liga odločena. Jaz se ne strinjam in igralci prav tako ne. Na voljo je še veliko točk, zato gremo naprej. Zdaj je težje, ker smo oddali dve točki,'' je po tekmi zatrjeval Zidane.

Španska liga, 25. krog:

Rayo Vallecano : Sevilla 2:2 (1:2)
Málaga : Real Madrid 1:1 (0:1)
Athletic Bilbao : Real Sociedad 0:1 (0:1)
Granada : Valencia 1:2 (0:0)
Atlético Madrid : Villarreal 0:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.