Šport > Nogomet
253 ogledov

Spremembe pri Oblaku, Birsi, Zajcu ...

andre silva Profimedia André Silva.
Nogometni klubi po vsej Evropi oblikujejo zasedbe pred izzivi prihajajoče sezone.

Italijanski prvoligaš AC Milan je portugalskega napadalca Andréja Silvo prodal francoskemu prvoligašu AS Monacu. Silva, ki je v minuli sezoni kot posojen nogometaš igral za Sevillo, je po poročanju italijanskih medijev že opravil zdravniške preglede in bo podpisal petletno pogodbo. Milan bo zanj dobil 30 milijonov evrov.

Angel Correa Filipe Luis | Avtor: Profimedia Profimedia

Dobljena sredstva pa bodo rdeče-črni hitro vložili naprej, med 40 milijonov in 50 milijonov evrov bodo plačali za argentinskega napadalca Ángela Correo, nogometaša Atlética iz Madrida. Correa naj bi podpisal petletno pogodbo, po kateri bo prejemal tri milijone evrov na leto. Atlético je sicer izgubil tudi brazilskega branilca Filipeja Luísa, ki je prestopil k Flamengu.

Nikola Kalinić Tržnica Šport Oblak se je poslovil od Hrvata, Lyonov kapetan se seli

Ismael Bennacer | Avtor: Profimedia Profimedia

Alžirski nogometni reprezentant Ismaël Bennacer je tudi novi član Milana. Enaindvajsetletni vezist je nazadnje igral za Empoli, ki bo zanj dobil 16 milijonov evrov odškodnine. Bennacer, ki je z Alžirijo zmagal na nedavnem afriškem prvenstvu, se bo novim soigralcem pridružil po dopustu 10. avgusta. Pred tem je igral za Arles, kjer je bil rojen, Arsenal in Tours.

Eljif Elmas | Avtor: Epa Epa

Novega nogometaša bo dobil tudi Napoli, za 15 milijonov evrov bo kupil še ne 20-letnega makedonskega reprezentanta Eljifa Elmasa. Za dosedanjega soigralca slovenskega reprezentanta Mihe Zajca bodo Neapeljčani turškemu Fenerbahçeju plačali približno 15 milijonov evrov.

Nahitan Nandez | Avtor: Epa Epa

Novega soigralca pa bo dobil tudi Valter Birsa pri Cagliariju. Za 17,8 milijona evrov in deset odstotkov od prihodnje prodaje bo iz Boce Juniors prišel vezist Nahitan Nández. Urugvajski reprezentant bo avgusta opravil zdravniške preglede. Boca bo sicer za nogometaša, ki ga bo zamenjal legendarni Italijan Daniele de Rossi, dobila le 12,4 milijona evrov, saj je lastnica le 70 odstotkov njegove pogodbe.

Jony Rodriguez | Avtor: Profimedia Profimedia

Okrepil se je tudi rimski Lazio, ki je iz Málage za štiri leta pripeljal španskega krilnega nogometaša Jonyja Rodrígueza.

Španski prvoligaš Sevilla nadaljuje val poletnih okrepitev. Deseti novinec v moštvu iz Andaluzije je srbski reprezentant Nemanja Gudelj. Vezist je bil nazadnje član kitajskega Guangzhouja Evergranda, s katerim pa se je razšel. V minuli sezoni je kot posojen nogometaš igral za Sporting iz Lizbone.

Gudelj, ki se je pri desetih letih preselil na Nizozemsko, je v karieri igral še za NAC Bredo, AZ Alkmaar in Ajax. Z novimi delodajalci je podpisal štiriletno pogodbo. Gudelj je v Sevillo prišel brez odškodnine, so pa Andaluzijci v tem prestopnem roku porabili že več kot 115 milijonov evrov. Klub bo zdaj moral začeti tudi prodajati igralce, med njimi naj bi bila tudi Nolito in Roque Mesa.

Angleški nogometni prvoligaš Newcastle United je v svoje vrste pripeljal 22-letnega brazilskega napadalca Joelintona. Zanj so Angleži nemškemu Hoffenheimu odšteli za klub rekordnih 45 milijonov evrov odškodnine. Joelinton, ki je kariero začel v Sport Recifeju, je v minuli sezoni na 35 tekmah dosegel 11 zadetkov.

Prejšnji prestopni rekord Newcastla je znašal 20 milijonov funtov. Znesek pa je rekorden tudi za Hoffenheim, doslej je največ zaslužil s prodajo Roberta Firmina. Liverpool je zanj odštel 41 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.