Šport > Nogomet
656 ogledov

Kek: "Zmagali smo!"

Matjaž Kek Anže Petkovšek
Kek in igralci verjamejo v uspeh v razprodanih Stožicah.

Slovensko nogometno reprezentanco v petek ob 20.45 čaka peta tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020. V razprodanih Stožicah izbrance selektorja Matjaža Keka čakajo Poljaki, ki so prva ekipa skupine G, točke še niso oddali, prav tako pa še niso dobili gola.

Slovenija bo tekmo odigrala pred polnimi Stožicami. Ljubljanski stadion je razprodan prvič po juniju 2015 in tekmi z Anglijo.

"Zadovoljstvo vseh nas je že pred tekmo. Zmagali smo v eni stvari. Lepo je slišati, da je stadion razprodan. Fantom sem povedal, da to ne sme biti obveza, ampak zadovoljstvo. Čaka nas velika tekma, velik nasprotnik. Imamo toliko motiva, izzivov, da moramo uživati v trenutku," je uvodoma o razprodanih Stožicah povedal Kek.

Matjaž Kek | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Sicer pa je Slovenija do zdaj v Stožicah odigrala 26 tekem, na osmih je zmagala, sedemkrat je remizirala in enajstkrat izgubila.

Kek je v zadnjih dneh na Brdu, kjer je vadila reprezentanca, že uigraval nekatere taktične zamisli, bržčas bodo v prvi postavi obračun s Poljsko začeli Jan Oblak, Jure Balkovec, Miha Mevlja, Aljaž Struna, Petar Stojanović, Rene Krhin, Jasmin Kurtić, Benjamin Verbič, Josip Iličić, Roman Bezjak in Andraž Šporar.

Na reprezentančnem seznamu so še Vid Belec, Nejc Vidmar, Miha Blažič, Uroš Korun, Miha Zajc, Domen Črnigoj, Žan Majer, Denis Popović, Tim Matavž, Robert Berić, Luka Zahović ter prvi kapetan Slovenije Bojan Jokić, ki pa zaradi kartonov ne bo mogel pomagati.

Selektor Slovenije je pojasnil, da so zadnji dnevi minili v sproščenem vzdušju in brez poškodb. "Videl sem dobre in slabe stvari. Vidi se, da so nekateri na začetku sezone, nekateri imajo že nekaj tekem. Najpomembnejši je odnos. Vsi skupaj se še iščemo. To so tekmovalne tekme, tistemu, ki bo kapnilo v redu, tistemu, ki ne pač ... Nihče ni večen. Vidi se želja, odgovornost," je povedal Kek.

Ob njem je na današnji novinarski konferenci sedel Jan Oblak in Kek se ni mogel izogniti, če bo on v petek nosil kapetanski trak. "Bil je eden od 22 kapetanov, ker Jokić jutri ne sme igrati," je zaključil.

Jan Oblak Priznanje kolegov Šport Veliko mednarodno priznanje za našega Jana Oblaka

"Pričakovanja so, da bomo odigrali dobro tekmo, da pokažemo na igrišču, kar znamo. Gremo po zmago, tako kot na vsaki tekmi do zdaj. Upam, da bomo po koncu tekme srečni," je povedal Oblak.

"V enem letu se je veliko spremenilo. Nov selektor, nova zgodba, nove kvalifikacije. Za nazaj nima smisla razmišljati. Treba je gledati v prihodnost. Smo sredi kvalifikacij, vse možnosti so odprte. Vedno bom dal vse od sebe. Pomagal bom ekipi, selektorju, Sloveniji, da skupaj ustvarimo veliko stvar in rezultat," se je na zadnje leto ozrl Oblak.

Jan Oblak | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenija je na prvih štirih tekmah v kvalifikacijah za EP leta 2020 zbrala pet točk in je na četrtem mestu v skupini G. Na vrhu je Poljska z 12 točkami.

Pri tej je še nekaj nejasnosti glede kadra, saj še ni potrjen nastop Kamila Glika, jasno pa je, da bo v vratih namesto Wojciecha Szczesnyja Lukasz Fabianski.

Glavna zvezdnika bosta v napadu, Robert Lewandowski in Krzysztof Piatek, tako da selektor Poljske Jerzy Brzeczek ni preveč zaskrbljen zaradi odsotnosti še enega izvrstnega strelca Arkadiusza Milika.

Jan Oblak in Robert Lewandowski To bo spektakel! Šport Oblak vs Lewandowski: v Stožicah epski dvoboj najboljših na svetu

"Ni dvoma, da bo to najtežja tekma v kvalifikacijah. A takšna bo tudi vsaka naslednja. Slovenija ima igralce z velikim potencialom. Pričakujemo nevarne protinapade. Tekmec igra doma in to srečanje je zanj zelo pomembno," je v Stožicah povedal Brzeczek.

V ponedeljek bodo izbranci selektorja Matjaža Keka odigrali še drugo domačo kvalifikacijsko tekmo v tem sklopu, takrat v Stožice prihaja Izrael, za to tekmo pa so vstopnice še na voljo.

slovenska nogometna reprezentanca Stožice navijači Prelomni tekmi Šport Ogromno vstopnic že pošlo, Poljaki in Izraelci v stožiškem kotlu slovenska nogometna reprezentanca Stožice navijači Euro 2020 Šport Kekovi izbranci na krilih razprodanih Stožic
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice