Šport > Nogomet
2734 ogledov

Oblak zablestel v pravem trenutku, Barça razbila Betis

Jan Oblak Leganes Atletico Epa
V nedeljo se je s štirimi tekmami sklenilo drugo kolo španskega nogometnega prvenstva.

Atlético Madrid je na mestnem derbiju v gosteh ugnal Leganés (0:1) in ob Sevilli postal edina ekipa La Lige, ki ima po dveh kolih popoln izkupiček.

Po prvem polčasu brez zadetkov so gostje pritisnili in že kmalu po odmoru stresli okvir domačih vrat. Leganés ni bil nenevaren, Jan Oblak je moral po dobri uri igre Atlético reševati z dobro parado. V 71. minuti so favorizirani gostje le prišli v vodstvo, za končno zmago je po akciji Joãa Félixa zadel Vitolo.

Rudar Trbovlje Video Šport Silovito neurje opustošilo Zasavje, stotine ljudi pa skakalo od veselja

FC Barcelona | Avtor: Epa Epa

Drugo kolo se je končalo s tekmo na stadionu Camp Nou, kjer je Barcelona brez pomoči še vedno poškodovanega Lionela Messija gladko premagala Real Betis (5:2). Andaluzijci so povedli z zadetkom Nabila Fekirja po četrt ure igre, Katalonci so izenačili z golom Antoina Griezmanna malce pred odmorom. 

Drugi polčas je bil povsem v znamenju Barçe. Med 50. in 60. minuto so zabili Griezmann, Carles Pérez in Jordi Alba ter odločili vprašanje zmagovalca. Arturo Vidal je povišal na 5:1, drugi gol za Betis pa je z odličnim udarcem od daleč dosegel Loren Morón.

NK Maribor Prva liga TS Šport Maribor zanesljiv, Celjani zabili pol ducata golov sergio ramos Šok za šokom Šport Ramos si niti v sanjah ni mislil, da bo tako slabo

Že v soboto je Real Madrid na domačem igrišču le remiziral proti Valladolidu (1:1). Oba gola sta padla v končnici srečanja. Za domačine je zabil Karim Benzema, za goste pa Sergi Guardiola.

La Liga, 2. kolo:

Leganés - Atlético Madrid 0:1 (0:0)
Vitolo 71.

Barcelona - Real Betis 5:2 (1:1)
Griezmann 41., 50., Pérez 56., Alba 60., Vidal 77.; Fekir 15., Morón 79.

Real Madrid - Real Valladolid 1:1 (0:0)
Benzema 82.; Guardiola 88.

Granada - Sevilla 0:1 (0:0)
Jordán 52.

Levante - Villarreal 2:1 (0:1)
Roger 68./11m, 73./11m; Moreno 3.

Osasuna - Eibar 0:0 (0:0)

Celta Vigo - Valencia 1:0 (1:0)
Fernández 15.

Getafe - Athletic Bilbao 1:1 (1:1)
Mata 12.; García 6.

Alaves - Espanyol 0:0 (0:0)

Real Mallorca - Real Sociedad 0:1 (0:0)
Ødegaard 83.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.