Šport > Nogomet
10358 ogledov

Silovito neurje opustošilo Zasavje, stotine ljudi pa skakalo od veselja

Rudar Trbovlje - Zagorje zasavski derbi Facebook
Sobotno popoldne je bilo v Zasavju v znamenju nogometa, na lokalnem derbiju pa je bilo moč videti tudi pravi vremenski spektakel.

Ta konec tedna se je začelo tekmovanje v Regionalni ljubljanski ligi, gre za eno od območnih lig v četrtem rangu tekmovanja. V njej sta se spet srečala srdita zasavska rivala - Rudar Trbovlje in Zagorje.

Potem ko so "knapi" že lani igrali v četrti ligi, so se jim letos pridružili še "proletarci", čeprav je zagorska ekipa v lanski sezoni osvojila drugo mesto v 3. SNL. A zaradi malomarnosti (nekdanjih) klubskih veljakov je kolektiv izgubil tekmovalno licenco za nastopanje v državnih ligah (kamor spadajo Prva liga TS, 2. SNL, 3. SNL-vzhod in 3. SNL-zahod) in se moral sprijazniti s padcem v nižji rang.

Že v prvem kolu je bil delegiran zasavski derbi. Slednji je kljub slabemu momentu lokalnega nogometa še vedno magnet za gledalce. Na legendarnem stadionu Rudar se je tokrat zbralo okrog 1000 ljudi. V kontrastu z infrastrukturno in finančno podhranjenostjo trboveljskega kluba je derbi znova postal ena najbolj množičnih prireditev v regiji (posebej če štejemo tiste prireditve, za katere je potrebno plačati vsaj minimalno vstopnino).

Rudar Trbovlje - Zagorje zasavski derbi | Avtor: LC LC

Prvi polčas je prinesel popolno prevlado domačih. Rudar sicer ni dominiral v posesti žoge, toda zeleno-črni so bili čvrsti, odločni v dvobojih in pripravljeni na bliskovita vtekanja, ki so zmedla obrambo Zagorja. Že po prvem polčasu je bilo 3:0 za Trboveljčane, potem ko je mrežo načel obetavni Maj Sajovic, preostala zadetka pa prispeval spretni Anes Rekanović.

Drugi del je bil manj bogat s priložnostmi, svojo moč pa je pokazala narava. Silovit zahodni veter je prinesel obilno deževje, v le nekaj minutah je bila umetna zelenica temeljito zalita z vodo. Poleg vetra in dežja so se vse bolj približevali udarci strele in potem, ko so Zagorjani v 74. minuti iz enajstmetrovke prek Tomaža Nahtigala znižali na 3:1, je glavni sodnik zaradi neregularnih pogojev prekinil srečanje. Ker je bilo odigranih že več kot 75 odstotkov tekme, bo ta registrirana z doseženim izidom, torej 3:1 za Rudar.

Nejc Potokar Intervju Šport "Dober dan, tu Zlatko Zahović." ... "Mislil sem, da me nekdo zaje**va."

"Bili smo agresivni in pogumni, ponosen sem na svojo ekipo. S takšnim odnosom lahko računamo na dobro nadaljevanje prvenstva. Ponosni smo lahko tudi na to, da je deset od enajstih fantov v današnji prvi postavi zraslo v mladinskih selekcijah Rudarja," je po sladki zmagi dejal Vukašin Ristić, trener domačih, ki je dva dneva pred derbijem dobil hčerko Lejlo in tako na fantastičen način sklenil zanj izjemen teden.

Deževje, ki je v nekaj sekundah iz rahlega postalo sila močno s primesjo toče, je iz prvih vrst stadiona, ki se sicer ponaša s prvo pokrito tribuno v Sloveniji, pognalo številne obiskovalce, ti so se nato stiskali v zavetju na vrhu objekta.

Ker dež ni ponehal, je nekaj stotin navijačev še lep čas ostalo na stadionu ali v bližnjem lokalu. Tako je nastala spontana zabava, na kateri so Trboveljčani slavili zmago, Zagorjani pa skušali pozabiti na poraz. Vse skupaj je potekalo v rivalskem, a prijateljskem vzdušju in kljub nizkem rangu tekmovanja je zasavski derbi še enkrat več pokazal, da je več kot le športni dogodek.

brečko slovenska nogometna reprezentanca Intervju Šport "Vse se je zdelo kot v vesoljski ladji"

V Regionalni ljubljanski ligi letos tekmuje nekaj zanimivih klubov. Poleg Rudarja in Zagorja je iz Zasavja tu še Svoboda Kisovec, iz širše regije za dodaten lokalni naboj skrbita moravški Termit in kresniška Cockta. V ligi sta tudi belokranjska rivala Kolpa in Bela Krajina, valilnica talentov ljubljanskega Slovana, dvakratni pokalni prvak Interblock ... Skratka, tudi regionalna liga je lahko privlačna za gledalce. Vsekakor pa je za nogometne delavce pogled na polne tribune v četrti ligi največja nagrada za vloženo delo.

Rudar Trbovlje | Avtor: Facebook Facebook

Komentarjev 4
  • Avatar Brittalina
    Brittalina 01:28 26.avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • Baltazar 17:53 25.avgust 2019.

    Čestitke Trboveljčanom za zmago! Zagorski vodstvo, tudi novo, je še vedno neuko, malomarno in ignorantsko. Namreč, pred mesecem so si, zaradi takih lastnosti poplavili centralno igrišče in ga zamuljili, ko so brez dovoljenj in načrta predrli obrambni nasip bližnjega potoka. ...prikaži več. Dokler se ne bodo "zbrihtali", tudi na travi ne bo rezultatov...