Šport > Nogomet
129 ogledov

Knapi za obstanek, proletarci za čast

Kamnita Tocida navijači Rudar Trbovlje NK Zagorje stadion Rudar zasavski derbi Anže Petkovšek
V Zasavju bo ta konec tedna v središču pozornosti nogomet.

V soboto (ob 15. uri) se bosta v Trbovljah pomerila domači Rudar in Zagorje. Zasavski derbi bo spet privabil zelo veliko gledalcev za tretjeligaške razmere, na umetni zelenici stadiona Rudar pa se obeta izenačen in napet boj zagrizenih rivalov.

Pred slabim tednom dni je na obračun 3. SNL - vzhod med lendavsko Nafto in soboško Muro prišlo 2900 ljubiteljev nogometa. Na obračunu v revirjih se jih toliko ne bo zbralo, kljub temu pa bodo kapacitete trboveljskega objekta, ki je z izjemo manjših kozmetičnih popravkov svojo sedanjo podobo dobil daljnega leta 1957 (z eno prvih pokritih tribun na območju bivše države), tudi zaradi varnostnih razlogov, najbrž zapolnjene do konca.

"Nabrušeni bomo mi, nabrušeni bodo tudi oni. Če bomo imeli takšen pristop kot na zadnji tekmi, se nimamo česa bati. Kot vedno si želimo zmage, če bodo Trboveljčani pač boljši, jim bomo športno čestitali. Življenje bo šlo naprej," je po remiju proti najstarejšemu slovenskemu klubu - Iliriji 1911 (1:1) v preteklem kolu za ETV dejal trener Zagorja Eduard Navratil.

"Sam kot igralec nikoli nisem na poseben način občutil tega rivalstva, saj sem še iz časov, ko Zagorje ni bilo na nivoju Rudarja. Verjamem, da se bomo v soboto oboji izkazali in da se bomo zmage veselili mi. Bomo videli, kdo bo komu pokvaril račune, srečo pa želim tudi našim sosedom Zagorjanom," je za ETV dejal trener Rudarja Miloš Hudarin, ki je na klop zeleno-črnih sedel pred slabim mesecem dni in na prvih dveh tekmah vpisal zmago in remi.

Peto leto zapored v tretji ligi

Na lestvici 3. SNL - center bolje kotirajo Zagorjani, so na petem mestu s 30 točkami, za vodilnima ljubljanskima kluboma AŠK Bravom in Ilirijo 1911 pa imajo najbrž že preveč zaostanka za resne upe po napredovanju v 2. SNL. Trboveljčani se borijo za obstanek, trenutno so na 12. mestu s 14 točkami, odigrano pa imajo eno tekmo manj od konkurentov.

Jesenski obračun na Mestnem stadionu v Zagorju se je končal z remijem (0:0). V lanski sezoni sta bili obe ekipi uspešni v gosteh, obe sta na zelenici rivalov slavili z izidom 1:2. 

Največja zasavska kluba že peto leto zapored igrata v tretji ligi. Potem, ko je bil Rudar v časih Jugoslavije večinoma v višjih ligah kot Zagorje (Trboveljčani so bili trikrat republiški prvaki Slovenije in trikrat finalisti Pokala Slovenije), so se po osamosvojitvi "proletarci" in "knapi" srečevali že v okviru prve in druge lige, v okviru sezone 2010/11 pa tudi v okviru četrtega ranga oziroma Regionalne Ljubljanske lige.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.