Šport > Nogomet
2716 ogledov

Znan (delni) epilog domnevnega rasističnega incidenta v Zagorju

Zagorje Rudar Trbovlje Mestni stadion zasavski derbi Saša Despot Mestni stadion v Zagorju.
Pred tednom dni je bila tekma 3. SNL - center v Zagorju predčasno zaključena.

Srečanje med Zagorjem in ljubljansko Svobodo se je končalo že ob polčasu, takrat je igralec kluba iz prestolnice Ousman Juwara fizično napadel glavnega sodnika Blaža Kosa. Slednji je nato prekinil obračun, trenutni izid je bil 1:0 za domačine.

V ljubljanskem klubu trdijo, da se je Juwara odzval na opazko sodnika, ki naj bi v njegovi smeri navrgel neprimerno opazko na račun barve kože. Gambijec je Kosu namreč po izmenjavi besed prisolil klofuto.

Diego Costa Gil Manzano Sporna odločitev Šport Zaradi teh besed je Diego Costa prejel rdeč karton

"Sodnik mu je rekel nekaj podobnega, kot je to, da ne sme startati na igralca kot črna žival. Takrat pa je Ousman znorel in je sodniku prisolil klofuto. Tega seveda jaz kot trener ne dovolim, sodniku pa sem rekel, da bi morda jaz reagiral enako, če bi bil na igralčevem mestu. Takih stvari sodnik ne sme govoriti igralcu. Mi bomo šli na Uefo, če bo treba. Ne branim igralca, ki je reagiral narobe in nesmotrno ter mora biti za to kaznovan, toda tudi sodnik ...," je po tekmi za EkipoSN povedal trener Svobode Jedinko Perica.

"Sam sem srečanje spremljal s tribune, tako da o podrobnostih težko kaj povem. V zadnjih minutah polčasa je bilo vse precej mirno, dokler ni sodnik odpiskal. Mi smo že odhajali s tribune, ko se je vse skupaj zgodilo. Ne vem, kaj se je dogajalo vmes oziroma kaj sta sodnik in Juwara govorila drug drugemu," nam je povedal predsednik NK Zagorje Nejc Vozelj.

zlatko zahović Legenda Maribora Šport Simeunovič: "Ne vidim razloga za paniko."

Na izrek kazni je bilo treba počakati nekaj dni. Disciplinski sodnik NZS Janez Torkar je srečanje pričakovano registriral z rezultatom 3:0 v korist Zagorja. Svoboda Ljubljana bo plačala 250 evrov kazni, branilec Juwara (na spodnji sliki četrti z leve med stoječimi igralci) pa se je znašel v suspenzu. O morebitni kazni za sodnika Kosa zaenkrat ni znanega še nič.

Svoboda je medtem že odigrala svojo naslednjo prvenstveno tekmo. V ljubljanskem derbiju je na gostovanju pri ekipi Arne Tabor 69, brez Juware, utrpela poraz (2:1). Na srečanju je bilo podeljenih kar 14 rumenih kartonov. Svoboda je na šestem mestu v desetčlanski ligi in se bori za obstanek med tretjeligaško druščino.

NK Svoboda Ljubljana | Avtor: Facebook Facebook

Crazy Boys Zagorje 3. SNL Šport Bakla v sodnika, tekma prekinjena
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice